Länge sen sist

Det har inte blivit ngt skrivet på mycket länge nu känner jag. Man har inte liksom inte ork och lust nu när man börjat jobba. När man kommer hem så är det ju barnen och hemmet som gäller, har inte varit sugen på att sitta vid datorn.

Veckan som gått har väl inte varit så spännande. I söndags så åkte vi med Eckerölinjen. Jag jobbade med killarna men familjen följde med. Vi var ett ganska stort gäng. Det var väl trevligt att hitta på ngt men våran lilla Engla måste man hålla koll på. Hon försvinner på en sekund, hela tiden!!
Man kan vara några som står kring henne och så tittar man bort, och sekunden efter är hon borta. Skitläskigt, speciellt på en båt. Man får ju läbbiga syner i huvudet att hon ska ramla över bord eller nått annat. Hon skulle ju lätt kunna bli tagen av någon eftersom hon är så söt och inte ett dugg blyg, usch fy!
Åker man iväg igen så blir det en liten sele eller en bärstol.

Resten av veckan så har jag jobbat, varit på kurs, handlat nya stolar till köket.  

Och så är det lite snorigt här just nu men det börjar bli bättre.

Ska försöka bli bättre på att skriva men när man är iväg och jobbar så har man ju inte tillgång till dator, inte än iaf..

Ha det bra, kram!

Hundvakt

Idag har vi varit hundvakt åt lilla Grynet, Anns vovve. Det har gått bra, hon har traskat omkring här bland barnen. Dom tycker det är lite kul att vara med hund. Skulle dom få skulle dom väl ut och gå med stackarn i koppel här på tomten, tycker inte Grynet är lika kul dock :)
Ann var här oc hämtade henne för en stund sen, fick man lite sällskap så här på kvällen. Trevligt! Man ser henne inte så ofta nu när hon börjat jobba.

Saga blev hemma från dagis idag då hon var lite trött och hängig imorse. Var nog rätt trött efter att ha börjat på ny avdelning på dagis. Jag, Agnes och Saga åkte och handlade lite mat efter att ha lämnat Engla på dagis och så blev det tidig lunch på Mc donalds innan vi åkte hem. Mysigt att ha bara Saga hemma, hon var lugn och duktig hela dagen, skönt! Inget bråk eller tjafs.

Syrran man fyller år idag så det blev en liten fika hemma hos dom. Gott med lite nybakade bullar, mmm!

Kameran som vi köpte i USA behöver en adapter för att kunna laddas och när batteriet nu har tagit slut så blir det inga bilder. Dumma vi som inte köpta nån när vi vad där, dumt!!
Förhoppningsvis kommer det snart en på posten från snälla faster :))

Idag har jag beställt en kappa från Ellos så nu vill jag att det ska bli höst så jag kan använda den, hihi!

Den här blev det....köpte en 36:a, hoppas den passar.

Zooma


Kram och godnatt!


Så tyst och lugnt

Idag har vi ju lämnat Saga och Engla på dagis så här är det så tyst och lugnt. Agnes har precis sovit en stund så vi har kunnat ligga i soffan och bara slappat, så skönt ju!

Det är rätt fint väder ute så vi ska väl ta en liten sväng i skogen och sen så ska jag nog sätta mig och skriva ut lite kort, nya fotopapper kom just med posten, kanske ska börja göra lite album som jag tänkt på i flera år nu!!
Det är ju så roligt att sitta och titta i.....barnen skulle uppskatta det också.

Agnes står just nu bakom gardinen och leker tittut, så söt!

Nej, nu ska vi ut1

Ha det bäst...kram!




Luriga Engla

Har precis kommit hem från dagens arbetspass så nu ska jag snart hoppa i säng eftersom jag börjar igen imorn vid 7:30.

Idag efter frukost så drog vi till öppnis, jag och barnen. Dom vanliga var där så det var rätt så lugnt och skönt trotss alla barnen. Vi 4 som oftast var där har ju 10 barn tillsammans så det blir ju lite liv ändå :) men det är skönt att få en del av dagen gjord.
Engla kan vara så jobbig när man är på öppnis, vet inte varför hon är det när man är där. Eller jobbig och jobbig, som barn i den ålder är kanske.
Hon tjatar om mat så fort man kommer dit och så får hon mat och då ska hon inte äta utan hoppar ner från stoeln, försöker smita iväg och så sätter man henne på stolen igen men så ska hon ner och så håller det på. Hon testar och testar och testar, hela tiden. Och så får man den där blicken från henne. Liksom lite kaxig och lurig och tittar genom luggen eller i ögonvrån. Ibland kan man inte låta att bli att flina åt henne.
Agnes, hon njöt att få vara på öppnis, hon har ju kommit på att hon kan åka rutschkana så hon klättar upp, åker ner och så kan hon hålla på så ett tag.

Vid 3 så var det dags att gå till jobbet. Jag och sys jobbade, vi tog en sväng in till Willys och handlade lite mat och sen hem igen.

Imorn börjar dagis så direkt efter jobbet så skjutsar vi iväg barnen. Får se hur det går att lämna dom, dom har ju inte varit där på ca 2 månader, jaja, det ska nog gå bra.

Dags att sova en blund.

Sov gott!

Helgen

Har precis kollat igenom korten från USA. Åhh, längtar tillbaka! Har inte kollat igenom korten ordentligt förrän idag och när man kollar på dom blir bra sugen på att åka dit igen. Hoppas vi kan ha råd att åka nästa år igen, vore helt underbart!

Har även fixat lite kort att sätta i ramar. Det blev bara massa svartvita kort på familjen, så fint blev det.
Ska bara hitta nånstans att hänga dom nu.

Detta är ju första helgen som Jocke jobbar efter hans semester så det är min första ensamma helg på ett tag. Det har gått bra men vi börjar gå varann på nerverna. Saga är så störig hela tiden, så man blir galen. Och så får man dåligt samvete sen när man bara bråkar. Usch, så tråkigt! Och Engla är Engla, lurig och envis heeela tiden. Hon har rätt svårt att lyssna hon. Man säger nej och så sekunderna senare så är hon där igen, gaaahhh!

Fast idag har det varit en ganska bra dag ändå! Lagade en stek imorse och sen bakade vi en hallonpaj som vi fikade på, mums!
Efter att Jocke hade åkt så fick jag ett ryck i datarummet. Rensade, slängde gammalt skräp och sen började jag titta lite på kort och så blev ju det fixat också. Vad skönt det är när man får såna ryck :)

Nu ska jag nog lägga mig och läsa lite tror jag. Imorn blir det öppnis så då har man morgondagen fixad. Och så börjar ju dagis på tisdag, skönt!!!

Här är bilderna som åkte in i ramar..


Fredag

Idag har Jocke börjat jobba efter sin semester, tråkigt! Han tyckte inte heller att det var särskilt kul att gå tillbaka till jobbet.
Och så börjar dagis igen på tisdag. Skönt tycker jag, få tillbaka sina vanliga rutiner och barnen får komma iväg och leka med sina kompisar. Dom är väl lika trötta på oss som vi är på dom :) Nej, det har faktiskt gått jättebra hela sommaren, ska inte klaga men dom behöver komma tillbaka till vardagen nu känner jag...

Jobbade natten till idag och när jag kom hem så packade vi ner lite fika och gick ut på picknik, myspys!
Jocke letade efter svamp men inga svampar fanns!

Har rensat tjejernas garderober inför hösten så nu ska jag sätta mig och kolla runt på hm.com och se vad jag kan hitta.
rensade ut en hel del så det är en hel del som måste köpas nytt.
Saga hade turen att få ärva lite från Tuva....blir lite billigare :)




Nu ska jag ut på nätet och shoppa, hehe!!


Getingstick

Idag är nog första dagen som vi är ute och fixar sedan vi kom hem från LA. Det är så äckligt mycket getingar här just nu. Man kan inte vara någonstans utan att de ät på en. Saga och Engla blev ju stuckna innan vi åkte till LA och jag blev stucken söndags.

Jag är ju rätt känslig för allt som bits. En litet myggbett kan sitta kvar ett par veckor så getingsticket blev ju inte bättre. Igår när jag vaknade så hade det svullna upp rätt bra och var rött och stort och så värkte lite smått i det lite smått i armen, hmm.
Fia tvingade mig att ringa akuten när vi var hos dom en sväng. Annars skulle jag inte göra det sa hon, haha! Stämmer nog!!
Fick en tid och väl där så fick jag en cortison shot, betapred och lite annan medicin. Nu ser det mycket bättre ut :))
Den där betapred känns rätt bra att ha hemma ifall ungarna är känsliga mot stick eller vid huggormsbett...

Tuva och Saga är och köper ägg hos morfar så vi kan baka en kaka och ska vi fika lite.
Sen ska jag hämta min nya mobil, hihi!!

Ikväll blir det bio och middag med sys och några kompisar, ska bli kul!


Vi längtar tillbaka till dig Helen!!!! Hoppas vi kan komma snart igen.


Lördag


Agnes i nya kläder från LA, kolla skorna, miniconverse:)

Åhh, jag längtar tillbaka till LA, speciellt när man kommer hem till det här tråkiga vädret! Och solbrännan som man fick är ju snart ett minne blott.

Igår åkte vi och hälsade på min morfar, vi har inte varit där på väldigt länge så det kändes som att det var dags. Han tyckte nog att det var kul att få lite besök, trots att han nog är den mest negativa gubbe sedan min mormor gick bort.
Vi fick en massa fint porslin med oss hem :))

Åkte också förbi minneslunden där min mormor finns, ställde en liten blomma till henne. Saknar henne så!!! Min lilla mormor!

Idag är Jocke iväg och jagar så det blir nog snart en liten promenad med Fia och barn, ska bara vänta på att Agnes ska vakna.

KRAM

Ur dimman


Nu känns det som att man antligen kommit tillbaka till verkligheten. Gud vad trött jag har varit efter att vi kom hem från LA. Känns som att man inte gjort annat än sovit. Det var väl igår som jag började känna mig pigg.

Inatt har jag jobbat och hä ar det nu riktigt skitväder. Regn och rusk. Åskade för en stund sedan.
Efter lunch så blir det Öppna förskolan, vi och syrrans familj åker dit en sväng så barnen kan leka av sig.

Resan till LA var iaf jättebra, jag längtar tillbaka!!!! Det var dock lite för få dagar för att hinna med det man ville. Vi får stanna längre nästa gång :) Det blev lite för mycket shopping, man skulle hit och dit för att hitta det man skulle och det tog ett tag. Det är ju ganska stort där, och en hel del bilar!!!!






Lite bilder från våra sista dagar i LA


Eller inte...

Nu skulle vi ha suttit pa planet till Chicago men det gick inte riktigt som planerat. Vi missade planet!!!!!
Sa nu sitter vi har i Hollywood Hills igen. Dom bokade om oss sa vi kommer hem ett dygn senare, sa tokigt det kan bli!
Och jag som tyckte att det skulle bli sa kul att fa traffa Agnes och Engla, fast det ju ar ju ratt skont har ocksa. Far passa pa att njuta den har sista dagen nu.

Idag blir det iaf valdigt lugnt kanner jag, blev inte manga timmars somn inatt, ar riktigt sliten.
Kanske en svang till Chinatown!

Fa se om vi ar hemma nasta gang jag skriver da. Gora ett nytt forsok med hemresan :)

Kram

Snart pa vag hem...

Nu ar vi snart pa vag hem, bade trakigt och roligt.
Ska bli sa kul att traffa mina tjejer.

Har packat lite och snart ska vi ivag och kaka, riktig amerikansk steak, yummi!!

Hopp, nu ska vi dra!!

Hors snart igen.

Kram

Disneyland och shopping



Dags att beratta vad som hant under tisdag, onsdag och idag.

Som ni vet  sa var vi pa Disneyland i tisdags. Kom ,ivag lite senare an vad det var tankt men tillslut  sa. Ni har sakert hort om jordbavningen som var da. 
Vi parkerade bilen  och gick till tagen som gar till parken. Nar vi kommer in sa var tanken att vi skulle hoppa pa ett tag som gar inne pa omradet. Taget var avstangt, vi fragde varfor och han sa att det hade var en jordbavningen pa 5,4. Vaaa? Vi hade inte markt nagonting. Jordbavningen skedde 11:41 och det maste varit exakt nar vi satt pa taget eftersom vi inte kande nagot.  5,4 ar ju faktiskt ganska starkt och den var ungefar i sammma omrade dar vi var. Har i LA sa hade  dom kannt den upp till 20 sek, vilket ar valdigt lange. Hm, konstigt!

Disneyland var iaf en upplevelse trots att det var grymt varmt, luiften stod helt stilla och det var hur stort som helst. Trots att vi gick dar i nastan 10 timmar sa tror jag faktikst inte att vi hann med allt.. Man var ratt sliten.
Saga fick autografer av Ariel, Jasmin, Snovit och Pocahontas i sin lilla autografbok, hihi. Manga prinsessor fick hon traffa min lilla Saga.

Basta kommentaren fick vi nar vi skulle med taget tillbaka till parkeringhuset. Vi rakade stalla oss framfor en familj och han sager da....I didnt stand here to look at your as!!! Vaaa? vad sa han???? Har man traffat en otrevlig amerikanare ocksa. Vi hade lust att moona (stavas det sa) at honom, hahaha!

                       
       





Oj, blev en hel del bilder fran Disneyland..

Igar sa var det dags for lite mer shopping. Vi akte ner till Hollywood och gick pa bla, American Eagle, Forever 21, Gap m. fl. Jagade omkring efter sma Converse till Goliat, tydligen inte allt for latt hitta.
Till lunch blev det sushi, inte Sagas favorit vill jag pasta. Hon holl pa att krakas  bara av lukten. Hon trottnade och satte sig vid bordet bredvid, hehe! Det ar Saga det, kanslig som fa...

Saga trottnade och ville hem och bada i poolen sa vi skjutsade hem henne och Jocke sa akte jag och Helen ner till ett stalle dar dom bara saljer massor med skor, billigt!
Kopte ett par Converse, sandaler och joggingskor. 

Idag har vi varit pa Santa Monica, Third Street. En Laaang gata med  massor av affarer. Blev tyvarr inte sa lange, Saga ar less pa shopping :(. Vi var nog ocksa ratt trotta. Saken ar den att nar man ska nagonstans sa sitter man typ halva tiden i bilen trots att man bara aker till typ andra sidan stan, helt sjukt! Och det ar bilar precis overallt!

Tyvarr sa hann vi inte med Venice och Rodea Drive men vi bestamde att jag och Helen aker till Rodeo Drive imorn, maste ju hitta kepsarna till G & F. Och sa ska vi passa pa att ta en pedikyr och manikyr, nice!!

Dags att slappa lite framfor tv:n tror jag.

Saknar mina tjejer darhemma, snart far jag traffa dom, mmmm, kramas och pussas!!!



RSS 2.0