1:a Advent



Idag är det första advent så nu har vi tänt första ljuset. Ljusen har Saga stöpt på dagis. Fina va??

Gick av mitt pass i morse vid 9 och när jag kom hem så började en del av storstädning av huset. Klar med sovrummet och hallen uppe. Två rum mindre, yes!! Bara åtta rum kvar......
Efter att ha skurat och dammat så blev det lite pepparkaksbak. Saga var duktig som klarade både att kavla, göra fina figurer och lägga dom på plåten. Engla åt mest och snodde pepparkaksdeg från oss andra, haha!

Började jobba igen vid tre och idag var det bowling med killarna så jag tog med mig Saga in till NT. Saga gillade verkligen att bowla så det får vi göra fler gånger. Lite fika efter och sen hem och laga mat och fixa.

Nu ska jag sova så jag orkar fortsätta md städning och annat imorn.
Lite bilder först...










Utmanad

En liten rolig utmaning från syster yster..

"Ta den sjätte bilden i den sjätte bildmappen  från din dator och publicera den i din blogg och berätta vad den föreställer."



Det blev en bild på Jockes syster Helen och lilla Saga. Helen var hemma från LA och hälsade på.
Tror bilden är från vintern 2006. Kan ana en amningskudde där bak, så det måste vara när Engla var ny..

Nu utmanar jag alla som läser min blogg att göra detsamma. Let me know!

Shopping och lunch

Datorn är sååå seg. Har redan försökt skriva det här en gång innan. Lägger in lite bilder från idag. jag, Jocke och Agnes var i NT för lite shopping och lunch. Mysigt!!


Agnes poserar



Min mat, kantarellssoppa....mmmm

Jockes mat...fisksoppa

Koncentrerad

Nu ger jag upp, dumma dator.

Godnatt!

Jag ser det snöar..


Så här ser det ut hos oss just nu

   
Här bara snöar och snöar det. Har snöat ända sen igår kväll och gör det fortfarande.
Tog ett tag för Jocke att komma hem ifrån jobbet imorse. Vissa vägar var inte ens plogade.

Vi har varit ute en sväng faktiskt. Skottade fram en liten gång ner till grinden och så gjorde jag och barnen snölyktor som kommer lysa vackert ikväll. Om dom inte göms i ännu mer snö (risken är stor)!





 
Nu ska jag laga lite lunch...hörs!

Krabban och Täby Centrum


Igår var det fullt ös hela dagen.
Dagen började med att det var massor med snö. Barnen ville ut direkt när de vaknade. Kände att frukost behövde dom iaf äta innan de rusade ut :) Saga kunde knappt äta sin yoggi för hon ville bara ut och göra snöänglar.

Agnes ställde sig i fönstret och jag sa att det var snö. Efter en liten stund så tittade hon på mig, pekade ut och sa nöö!! Så gullig...nu börjar det komma massor med ord. Det är så rolig.


Barnen kom ut en stund innan vi skulle in till NT. Ann ringde och vi bestämde att vi skulle ta en fika på Landkrabban och gå en liten sväng på stan.
Barnen kanske inte är världsbäst på att sitta still och fika men det var mysigt ändå. Skönt att få byta miljö. Blir lätt att man är hemma och hittar på något då det faktiskt är lite pyssel att åka iväg själv med 3 barn.
Jag har alltid innan älskat att bara sticka iväg spontant, varför hålla på att planera och bestämma. Men det går ju inte längre har jag förstått :)








Det blev en liten sväng till Åhlens. Hittade en julklapp till...säger jag inte! En mindre på listan, yes!! 
Pust, vad jobbigt det är att köpa julklappar till alla. Ruinerad blir man också...
Räcker det inte med att bara umgås och ha mysigt?!

Efter några timmar i NT så åkte vi hem, väckte Jocke som hade jobbat, lagade lunch till tjejerna. Tjejerna stack ut direkt efter lunch och jag packade skötväskan för andra gången.
Eftersom det är bad genom autismföreningen vissa lördagar så försöker vi åka med barnen. Vi hade bestämt att Jocke skulle åka med Saga och Engla och bada så skulle jag åka med Agnes till Täby Centrum tillsammans med Fia och Goliat.

Skulle inte köpa något speciellt så vi gick mest runt och tittade. Hittade en liten present till Jocke, jättesöt!

Idag har det kommit ännu mer snö. Vi gick ut en stund efter lunchen, trots att Agnes är lite förkyld. Kunde bara inte hålla henne inne. Idag var faktiskt första dagen i livet som hon lekt i snön. Spännande!!

Jocke varit ute och jagat hela dagen tillsammans med en massa andra jägare. Jag och Fia bestämde oss för att vi skulle gå en sväng på vägen så vi tog med oss Agnes, Engla och goliat i pulkor. När vi kommit en bit så såg vi en jägare stå och lura så vi trodde att det var bäst att gå hemmåt. När vi vänder om så hör vi en av jakthundarna skälla. I ren panik och tron att det skulle komma en stor flock med vildsvin så tog vi ungar och pulkor och sprang. Engla jätterädd och vågade knappt nudda mark.

Herregud, vad ska den jägaren som stod i busken tro att vi höll på med, två galna mammor som sliter i sina ungar!

Idag skrev Saga sitt namn för första gången. Titta så fint...

 

 Nu ska jag krypa ner i soffan.

Hej då!


Utvecklingsamtal och drop-in fika

Idag var det dags för ett utvecklingsamtal för Engla. Brukar tycka att det är kul att gå på sånt.
Kom fram till att Engla är ungefär som hemma. Gnäller mycket, äter med fingrarna, leker mest själv Men självklart också att hon är pratar väldigt bra, är duktig motoriskt och är ett snällt barn (för det mesta). När man hör alla positiva saker så blir man ju förstås väldans stolt men om dom säger något som att hon gnäller mycket blir man nästan lite sur. Trots att det faktiskt var jag som tog upp det och hennes förskolelärare höll med.
Jaja, hon är iaf  världens bästa Engla, såklart!


Engla hos farfar i somras

Direkt efter utvecklingsamtalet så bar det iväg till drop-in fika hos Saga. Saga visade oss runt lite och sen fick lite fika. Saga gillar när man är där ett tag, inte bara lämnar.
Eftersom jag skulle börja jobba bara en timme efter att vi kom dit så kunde vi inte stanna så länge.
Allså, det är helt sjuk att det ska ta sådan tid ffrån att man säger till dom till att de sitter i bilen. Förts får man säga till 100 ggr att det är dags att gå och sen fladdrar dom omkring i kapprummet i 100 år. När man har fått på den ena en sko eller två så har den andra dragit iväg in igen. Och så håller man på...den ena ungen drar när man klär på den andra. När man står där så kan inte annat än skratta för sig själv. Man vill liksom bara slänga allt och skrika rätt ut, haha!
Det tog väl typ en kvart innan vi kom iväg.
Var ju lite stressad också eftersom jag skulle börja jobba. Pust, det var jobbigt. Nästa gång får Jocke följa med, vill inte vara själv!!

Jocke är iväg med killarna och byter till vinterdäck. Känns som att det är dags nu!
När de kommer tillbaka ska jag gå med killarna hem till dem.

Ha det så bra. Kram

Bilder och några rader

Tänkte lägga in bilderna som jag lovade. Här kommer dom..eller ja, snart! Fattar inte att det ska ta sån tid att lägga över bilderna från den nya kameran. Så här var det inte med den gamla. Kanske jag gör fel nånstans.


Farmor får håret fixat

På promenad




I helgen hade vi besök som jag skrev tidigare. Roligt när det händer något. Efter att våra gäster åkt hem i går så stack jag ut och red med sys T. Man börjar komma ihåg lite bättre hur det går till..men inte hjälper det mot träningsvärken som man får. Det blir ju så sällan som man rider så efter vare gång så har man ont i benen och ljumskarna. Betyder kanske att man är lite smått otränad, eller?!
Barnen fick också passa på att rida efter att vi var klara. Saga hon skulle trava med en gång tyckte hon så efter en liten skritt så travade vi iväg. Oj, vad duktig hon var. Hon satt som gjuten på ryggen, jätteduktig var hon. Då blir man ju förstås lite stolt.
Engla hon är så lätt så så fort det börjar guppa lite fladdrar hon iväg som en liten fjäder, hehe!

Idag har vi varit på IKEA. Ville hitta någon tv möbel. Innan har vi haft en hylla och det har sett för j-ligt ut. Nödlösning.
Rätt bra att åka till IKEA för barnen älskar att få vara i lekrummet så då kan man gå omkring lite i lugn och ro.
Vi sa till Engla innan vi åkte att om dom frågar hur gammal hon är så ska hon säga 3 år (fyller 3 om 1 ½ månad). Det funkade bra. Saga förklarade duktigt för dom att hon var 3 år gammal.
Uj, uj, får man göra så??

IKEA STOCKHOLM Avlastningsbord
Nu ska jag titta på Greys Anatomy.

Kram kram

Kroppkakor

Nu tänkte jag passa på att skriva lite medans det är lugnt här hemma.
Jockes mamma och hennes man är och hälsar på. Hela dagen har vi gjort kroppkakor, eller jag gjorde väl inte mer än skalade potatis så fick dom som kan sköta resten. Barnen tyckte det var jul att få hjälpa till men inte att äta. Ser det lite konstigt ut så kan det ju vara farligt
Gott var det, mmm!

Just nu så är Saga och Engla ute i mörkret och leker och resten sitter i soffan och tittar på Narnia. Känner jag mig själv rätt så kommer väl jag springa och plocka här hemma. Alltid finns det något att städa bort :)

Nu är jag så trött så jag kan knappt tänka. Kanske man ska ta ett glas vin och sätta sig i soffan ändå. Blir man väl ännu tröttare.

Sys T ringde för en stund sen och frågade om jag ville hänga med ut och rida imorn. Ska försöka hinna med det. Det är ju himla kul när man väl kommer ut.

Lägger in bilder när jag har tillgång till min egen dator (Lennarts dator det här)

Ha det bra så länge.
Kram kram

Tisdag

Sitter i soffan och hör hur Jocke jobbar på övervåningen. Höhö, det kan han gott fortsätta med, lite nytta ska man väl av dom.

Själv har jag faktiskt varit ute och gått, totalt slö är man inte. Ska lägga mig på golvet och göra lite situps med, pust! Bra inställning eller???


Helgen var lugn. Jocke jobbade och jag var rätt trött. Ann var här i söndags och fikade lite. Man hinner knappt träffas nu när man jobbar som man gör. När jag är ledig så jobbar Jocke. Inte så många kvällar då man dra in till NT och ta en fika. Blir bättre efter årsskiftet när vi ändrar schemat.
Men jag ska inte klaga, har ett jättebra jobb!!

Ikväll blir det jobb. Ska på karaoke med killarna. Ska bli så roligt att förhoppningsvis få se en av dom sjunga.

Nää, ska lägga Agnes och sen blir det ett avsnitt Heroes.
Ok, lite situps först..

  
Tjejerna bakar tårta till sin pappa på Fars Dag

  
       Agnes bygger klossar. Kul att bygga ännu roligare att riva.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter 3 dagars utbildning inom autism. Är jättenöjd. Alla föreläsningar var jätteintressanta. Tur var väl det. Hade det varit någon tråkig gubbe som stått och tjatat hade man väl blivit galen. Dock var det ju ett gäng idiot deltagare som man ville be dra åt helvete. Bla 2 stycken vet-allt-bäst typer som på den värsta småländskan skulle tala om för föreläsaren hur saker och ting var. Till slut villa jag bara sjunka ner i golvet.

Efter utbildningen så var det direkt till jobbet så mina barn träffade jag inte på 3 dagar. Gick bra men man längtade lite. Dom hade längtat efter mig med, hihi!

Jocke jobbar så jag tänkte titta på några avsnitt av Greys Anatomy innan jag blir för trött.

När jag kom hem så låg ett sprillans nytt Sobea set och väntade. Lätt de skönaste mysplagg jag har haft. Dyrt är det också men det är värt.. Ni som inte har ngt måste köpa..



Jocke har börjat med att bygga in våran trapp och även skiljeväggen i Sagas och Englas rum. Så här såg det ut i igår..





Tjingeling

Hemifrån i 3 dagar

Igår blev det inget skrivet, var knappt hemma. Strax efter 8:00 så åkte jag och Fia till Underbara Barn mässan i Älvsjö. Trevligt att gå omkring och titta på alla snygga barnprylar. Tyvärr så var det väldigt många som hade tagit med sig sina barn, och det var ju inga nöjda barn direkt. Vi som var barnfria hade hoppats på att slippa barnskrik ovch gnäll men icke!
Efter mässan så käkade vi lunch och sen direkt till jobbet, så som sagt, inte så mycket tid hemma.

Har dock varit ledig idag, skönt!

I morgon så drar jag på kurs med jobbet.
3 dagar på hotell, utan barn, all mat serverad. Lyx för en småbarnsmamma, hihi!
Ja, så nu blir det nog inget skrivet under tiden vi är där.

Ni får ha det så länge.

Kram

Snabbis

Passar på att skriva innan man sätter sig i soffan och blir lat.

Fint väder har det varit idag. Jocke stack ut och jaga efter frukost och jag och tjejerna tog en promenad tillsammans med sys F & T. Saga har varit ute och lekt med Tuva mest hela dagen och jag drog iväg till affären.

Nu ska jag slänga ihop lite käk till tjejerna och sen ska vi ner till kyrkogården och tända lite ljus för våra kära uppe i himlen.
När tjejerna hoppat i säng så blir det mys med middag, vin och godis.

Dags att laga mat till tjejerna.

Kram och hej 

RSS 2.0