Varför....

....är ens barn så oförskämt pigga klockan 6 på morgonen när man själv inte vill annat än sova, snark!!
Agnes har bökat lite hela natten, inte så att man varit tvungen att gå upp men så att man vaknar till. Och vid 5:30 så tyckte hon det var dags att vakna för dagen, engla en halvtimme senare.

Nu ligger dom i våran säng och busar, lite myror i brallan sådär.
Får väl stiga upp, det är ju dagis idag ocj jag ska iväg så lite måste ju fixas....ha en bra dag.
Hoppsan, nu vart man nerspydd!!!!!

Äntligen är vårat rum klart

Nu ligger jag här i sängen i vårat nya rum, det känns så fräscht när det är så nytt och så har man bäddat rena lakan och allt, nice!!
Det blev riktigt fint, nu saknas det bara lite på väggarna och i fönstret, sen så...

Ja, det är väl det vi pysslat med idag, vårat sovrum och så har vi tagit upp alla Sagas saker, Vi ska ta tag i Sagas och Englas rum så fort Jocke är ledig igen. Just nu ser det ut som ett bombnedslag, ingenting står där det ska och man orkar inte riktigt göra något heller då jag inte vet vart jag ska börja, pust!

Jocke hoppade in och jobbade idag och ska också jobba imorgon (fast han egentligen ska vara ledig), tråkigt, men det är skönt när pengarna kommer. Dom behövs :)

Imorgon ska Saga och Engla på dagis och jag och Ann ska in till stan. Ska passa på och lämna vagnen också som vi nu fått såld.

Nu ska jag krypa långt ner i mina rena lakan och sussa sött. Godnatt........

Sol!!!!

Idag har det varit så skönt ute. Nån minusgrad och strålande solsken. Och när det äntligen är sånt väder så måste man ju gå ut en stund.

Efter frukost så klädde vi på ungarna och oss själva och gick ut. Gick en liten sväng och var sen på tomten, var duktiga och städade bilen (invändigt), den ser ännu värre ut utvändigt men vi kan ju skylla på minusgraderna. Det går ju inte att tvätta den då :).......

Jocke och Saga har varit på bio oh tittat på Laban, uppskattat av Saga, med lite popcorn och godis.
När dom kom hem slängde vi oss in i bilen och in till Rimbobadet. Eftersom att vi är med i autismföreningen så får vi gratis bad ca 1 gång i månaden, och då har vi hela badhuset för oss själva. Jätteskönt och kul för barnen såklart!
Första gången för Agnes i pool, hon trivdes som fisken. Engla var först lite rädd men det släppte och så Saga då, tokig som vanligt :))

Har skrivit innan att Agnes försökt börja dra sig upp mot saker. Idag lyckades hon!!!
Hon började dra sig upp mot gåstolen och blev överlycklig när hon klarade det. Några gånger ramlade hon och gjorde sig illa men efter lite tröst så skulle hon dit igen, och så ramlade hon och så dit igen......
Gick även lite hållandes i gåstolen eftersom den rörde sig (eller snarare Engla satt i den och gick sakta framåt).

Man märker att när hon väl klarat det så blir hon så modig så snart dröjer det väl inte länge innan hon börjar gå längst saker.

Hoppas det är lika fint väder imorgon, då vill jag gå ut i solen och njuta en stund!

Nu ska Jocke bada och vill ha datorn så han kan titta på film!

Kram på er!!!!

       
                  image85



                                                                              


Måste berätta!!!

Kom på att jag måste ju skriva att Engla slutat med nappen utan tjat eller annat!
I måndags när hon skulle gå och lägga sig så hittade vi inte nappen. Vi leta och leta och leta....till slut blev man lite irriterad (eftersom hon lägger nappen överallt) så då sa vi till henne att hon helt enkelt fick gå och lägga sig utan. Det var inga problem. För säkerhets skull så fick vi en napp av syrrans lilla G.
Kan man tänka sig, hon vakande inte på hela natten utan sov som en stock och har varit utan nappen sedan dess, hur bar som helst!!!!
Hon har frågat efter den nån gång och då har vi sagt "den är borta" och så har hon inte brytt sig så mkt mer.

Min duktiga lilla tjej, trodde jag inte eftersom hon varit väldigt nappig. Slipper man det problemet längre fram, skönt!!

See ya!!

Bebisdoft, mmmm

Idag har jag och Agnes varit och hälsat på min kompis som fick bebis i julas.  Åhhh en sån söt en.och liten!!!! Har mina verkligen varit så små!!!!! agnes blev en riktig jättebebis efter att ha gått och burit på den lilla. Insåg då att min lilla inte är så liten längre :).
Lite sugen blir man ju på en sån där.....men det blir inga fler, man ska ju orka med dom man har. Man får väl hoppas att ens kompisar börjar skaffa fler barn så man kan gosa med dom.

Imorgon blir det öppnis med alla barn. Jocke jobbar inatt så han kommer ligga och sova, då är det skönast att vara på öppnis där de kan leka som de vill.

Lägger in en bild på Agnes i babysittern, hon ser lite stor ut.....men glad!!


                                                                     

Onsdag

Har inte skrivit på 2 dagar så nu ska skriva ner några rader!

Igår var jag och några tjejer från öppna förskolan ute och käkade middag. Jättetrevlig och skönt att komma hemifrån. Och god mat och så ett par öl, mmm!

Idag har Jocke fortsatt att tapetsera så här hemma ser det ut som kriget. Allt bara flyttas omkring för man vet inte riktigt var man ska göra av det, puh. Hoppas det är klart snart! Vårt rum blir iaf jättefint :))

Agnes blir bara mer och mer rörlig, nu försöker hon dra sig upp på saker och ställer sig som en båge, tar nog inte lång tid innan hon ställer sig upp. Engla som gick när hon var 9 månader, får se om Agnes är lika snabb!!

Imorgon ska vi nog åka till en kompis som fick bebis på Englas födelsedag, har inte sett den lilla än så det ska bli kul att få pussa lite på en minibebis. Min börjar ju blir stor nu!!!! Gud, tiden går så fort, 8 månader imorgon, ojoj!
Hennes lille har förmodligen kolik så hon får knappt sova på nätterna, fy vad hemskt.
Tänk att man har tre barn som alltid varit så nöjda och belåtna och nästan alltid sovit bra om nätterna. Man ska absolut inte klaga...

Åhh, just nu längtar jag tills Saga och jag ska ner till Nybro, ska bli så mysigt att bara vara med Saga. Hon blir som en helt annan unge. Ska bli så kul!!

Ska titta lite på tv. Kram och godnatt!

Äntligen sol....

Aahhh, vad härligt, idag har det varit sol, äntligen lite ljus i detta mörker och regn!

Det var så härligt väder så vi bestämde oss för att ta en liten picknik med mackor och varm choklad tillsammans med systrarna med man och barn.
Vi promenerade ner till våran lilla sjö som vi har här i byn och där satte vi oss i en varsin solstol och lapade lite sol, en stund iaf :) 
Ungarna lekte i sanden (ehh och vattnet, mindre bra!) och sys man skötte grillen.
Det blir alltid extra gott med macka och choklad när man äter/dricker det ute.

När i kom hem så slängde jag de stora tjejerna, frusna och skitiga, i badet och passade själv på att förbereda lite middag. Idag blev det kycklinggryta, mmm!

Jag har också hunnit sortera alla bilder på datorn, mmm, duktigt! Kort som legat nästan ett år tillbaka...
När man sitter och sorterar så fastnar man alltid med att sitta och titta på alla kort och så får man se hur små ens barn har varit, hihi, konstigt. Tittade bl a på kort när lilla Agnes bara var några veckor. Titta får ni se....

                           

En sån liten plutt var hon, shit det går så fort!

Imorgon är det öppnis igen, vi åker nog dit en stund. Jocke sover ändå eftersom han jobbar inatt.
Lägger in lite bilder från våra picknik...och så ska jag försöka få igång MSN, det krånglar och jag blir förbannad, f****n.....


               


Just det....på tisdag ska jag och några tjejer ut och käka, utan barn................jippi!!!!

Kram och godnatt!

Fredagskväll

Sitter här själv och det är bara skit på tv, eller ahh Lets Dance kan man väl småtitta på, finns ju inget annat.
Jocke jobbar hela helgen :( tråkigt..

Idag har jag , Saga & Engla varit på öppnis. Jocke fick ett ultimatum, antingen åka till öppnis eller vara hemma med Agnes och städa. Han valde städa, han tycker det är tråkigt att sitta med oss "tanter", ehh, det säger ju en hel del om honom. Han är ju faktiskt lika gammal som jag :))

Annars har vi bara tagit det lugnt. Barnen vaknade inte förrän 8 i morse, skönt, så skulle dom alltid sova! Snart fyller Saga år så jag tänkte fixa inbjudningskort och få det ivägskickat. 4 år!!!!! Min stora tjej (med hett temperamentet, vild & galen, kan vara en riktig surpuppa) ja, det mesta har hon väl ärvt av en själv så nu får man igen.
Och lilla Engla som alltid varit så söt och snäll, trodde att hon alltid skulle vara sån.....icke, börjar krypa fram en liten djävul där bakom lilla söta fasaden, hihi!
När man säger åt henne så tittar hon på en i ögonvrån, lite småstöddigt!

Nu sover alla barnen och jag ska sätta mig i soffan med ett glas vin och titta på tv. Hänga lite tvätt först...
Imorn blir det rätt lugnt, Jocke sover på dan så vi får nog försöka komma ut lite, det blir rätt odrägligt annars!

Kram..

               image70

               Tokig unge!!!!

Sitter här med ett glas vin....

Hej hej...sitter här och smuttar på ett glas vin, mmm!

Idag har jag och Agnes varit på babysång i Norrtälje. Hon gillar verkligen det, lyser upp när man börjar sjunga. Och så är det ju såå kul med alla marackas och annat skrammel. Meningen var ju att vi skulle åka med Fia och Goliat men den där lilla Goliat är ju sjuk, tandsingar!
Sen hem och så in till Norrtälje igen och fika med Ann och hennes systerdotter, Agnes fick hänga på igen!
Tog en varm macka med sallad på Landkrabban och så en kopp varm choklad, mums!
Och så hem igen och laga mat, puh! Inte var man så hungrig men lite gick ju ner hihi..

Precis när jag tänkte att jag skulle sätta mig i soffan och bara ta det lugnt då ringer Fia och frågar om vi ska gå ut och gå, öhhhh, nja egentligen inte men.....ok då. Och det var faktiskt väldigt skönt att röra på fläsket.
Tyvärr så räcker det kanske inte bara med att man äter någorlunda nyttigt, magen går nog bara bort med träning.

Nu sover iaf alla barnen så vi ska passa på att titta på Prison Break.

Idag SKA SKA SKA jag faktiskt komma i säng ganska bra tid, har varit så grymt trött idag.

Lägger in lite bilder från tapetsering m.m

Kram och godnatt!


                            


Stök!

I natt kom lilla Saga smygandes upp till oss och skulle sova i våran säng, tror hon hade drömt en mardröm. Hon fick sova hos oss, jag tycker det är lite mysigt då det händer så sällan. Det är iaf mysigt tills hon har somnat ordentligt, innan dess så ligger hon och viftar med armar och ben.
Agnes vaknade vid typ 6. Smyger ner för att göra lite välling, tassar omkring så inte dom andra ska vakna men det första man hör när man stigit upp är Engla, maaaammaaaa, maaammaaa! Så fort hon hör att man är vaken så ropar hon, liksom ligger där inne och väntar....

Engla fick vara hemma idag eftersom hon är rätt så förkyld, även Agnes är rätt snorig. Det tar aldrig slut, blir så trött på det.
När Jocke lämnat Saga på dagis så satte vi igång med att börja röja ut garderoberna och flytta dom till Sagas rum.
Där fick jag dagens träningspass kan jag säga, fyfaan vad jobbigt, tunga som bly. Lär ha skön träningsvärk imorn hehe.
Men nu är iaf fondväggen uppe, blev jättefint. Resten av väggen blir nog vitmålad träpanel. Ekonomin avgör!!
Shit, vilka projekt vi har, hoppas bara att det blir klart nån gång.

När barnen hade gått och lagt sig så åt vi lite tacos och tittade på Prison Break, massa snygga killar....

Nu är det dags att sova, godnatt! Hörs imorn..

                                         image58

Helgen

Känner att jag måste skriva lite har inte skrivit på hela helgen. I helgen har haft besök av Jockes pappa och hans sambo. Det var kul att dom kom och hälsade på, tog det rätt så lugnt. Fikade lite i Norrtälje i lördags sen åt vi god mat på kvällen.

Idag tog jag med mig Engla och Saga till öppnis, alltid lika populärt. Engla fick bjuda på glass eftersom hon nyligen fyllt år, sötis!!
Har precis kommit hem från Ann, fikade lite och snackade skit. Kom som vanligt därifrån senare än vad jag borde, man blir lite småstressad när man vet att man måste upp vid typ 6-7.
Ähh, har inte så mycket mer att skriva, mest trött, måste sova!

Lite bilder från helgen. Kram kram. (imorgon ska vi tapetsera, blir nog en del svordomar, puh)


                                   


Lördagkväll

I helgen har vi besök av Jockes pappa och hans sambo så det blir inte så mkt tid framför datorn.
Har tagit lite kort som jag nog lägger in imorgon kväll, orkar inte nu...är trött och ska sova!

Godnatt så länge! Kram

64,8 kg

Steg upp för en stund sedan, sitter och kollar Nyhetsmorgon.
Det blev en ganska lugn natt, vilket jag inte trodde. Hon vaknade ett par ggr men det var ganska lugnt.  Agnes och Engla är vaken och Saga ligger och sover i våran säng, sömntuta!

Idag ska vi till Öppna Förskolan så barnen får leka av sig lite. Engla kanske ska få bjuda på glass eftersom hon fyllt 2 i mellandagarna.

Vägde mig när jag steg upp, väger nu 64,8 kg, känns bra. Jag SKA gå ner till 63 men väger gärna 60 kg så vi får se. Min rivstart är klar om 5 dagar och då ska jag börja träna F & S så man blir lite fastare i kroppen.

Nähä, ska leta reda på Englas napp som hon sitter och galer om.

Hörs ikväll....kram


Torsdag

Har haft Saga sovandes i min säng i natt, mysigt, slipper man sova själv när Jocke jobbar natt!
Oj, nu vaknar Agnes, kommer snart.......

...tillbaks, hon är lite gnällig ikväll, kanske tänderna som spökar.

Idag skulle Agnes och jag gått på lite babysång efter att jag lämnat barnen men så var det såklart inget, inte första gången jag kommer dit och det inte är ngt. Lite surt att köra hela vägen till Norrtälje och så är det inget men men...
Åkte till Ann ist när jag ändå vad därinne....drack lite kaffe, käkade lunch och¨åkte sen och hämtade barnen på dagis.

Idag har barnen varit liiite lugnare, inte så uppe i varv som det brukar, hihi! Det är skönt nu när det börjat vara uppe i Englas rum för att leka, de roar sig rätt bra själva däruppe....hmm tills Engla börjar slänga ner leksaker för trappan och bara flinar när man säger till henne. Rackarns unge!!!!

Vårt nästa lilla projekt är att ha alla barnen boende på övervåningen och så flyttar jag och Jocke ner, då slipper man (förhoppningsvis) alla leksaker härnere *ler*...


Nej nu ska jag jag snart gå och sova, känns som att det kan bli en natt då Agnes vaknar titt som tätt, vi får se.


Sov gott....kram

Försökte lägga in lite bilder men det gick inte :( Gör det imorn ist....kram


image45
         







image44



Fusk...

Kunde inte komma in på min blogg igår, så jag skriver lite nu ist.
Igår var jag och Jocke inne i Norrtälje och käkade lunch, mmm! Fuskade med GI dieten lite då...
Åt en biff med pommes och BBQ sås, åhh det var så gott.

Har bokat tåg ner till Nybro. Jag och Saga ska ta en mamma dotter helg och bo hos ett par kompisar! Det kommer att bli jättemysigt att bara vara med Saga och hon kommer tycka att det är så spännande att få åka tåg.
I februari åker vi!!!

Väntar på att kycklingen i ugnen ska bli klar, ska nog göra lite sallad så länge...hörs ikväll


                                                                      

Hoho

Skrev inget igår så jag skriver idag. Jag och barnen körde in till Norrtälje och hälsade på Ann, var ute en stund så barnen kunde leka av sig lite energi, trodde jag ja!
Väl inne hos Ann så är det fortfarande full rulle, som två orkaner, puh. Att dom orkar, en annan blir iaf grymt trött, de tar verkligen musten ur en ibland :)

Efter barnen lagt sig igår så åkte jag en sväng till Ann och drack lite kaffe och satt och prata, skönt!!!! Man behöver vara själv ibland, komma ut ur huset. Jag blir tokig annars!

Har precis varit ocjh lämnat barnen på dagis efter julledigheten, det gick bra, de tyckte nog att det var kul att få träffa sina kompisar!
Saga tillsammans med alla födda 2004 har fått flytta till en annna del så nu har de inte en massa småungar som ränner runt deras ben och förstör hehe. Hon tycke det var kul och så kommer hon ju närmare sin bästa kompis och kusin.

Nu ska jag göra mig iordning, Jag, Jocke och Agnes ska in en sväng till Norrtälje, fika lite och handla lite saker!
Hörs ikväll...


Lägger in lite bilder från igår!!


                                   

Trött...

Stigit upp för en stund sedan. Agnes vaknade 6:45, vi låg och gosade en stund i sängen tills hon tröttnade och bara skulle på ALLT som fanns på sängbordet. Nu har hon druckit en flaska välling i mitt knä men vill sen iväg och leka, hon är snabb att krypa nu, (dra sig fram med ena armen) hon tar sig dit hon vill.

Hör lilla Engla tassa omkring däruppe....syns snart.....kram



          image27

Slask....

Ligger i sängen och surfar runt lite innan jag ska sova, har faktiskt kommit i säng tidigare idag än jag brukar men jag har ju inte somnat än dock!!

Idag har det varit en lugn dag. Barnen har börjat sova till 8, jätteskönt men snart börjar ju dagis igen så då kommer väl dagarna börja vid typ 6 igen, puh!
Jocke hade ju såklart glömt nyckeln när han kom hem imorse (som vanligt) så hade han inte ringt och väckt mig så hade jag kanske fått sova ännu längre "sur". Han hade tydligen slängt massor med snöbollar på fönstret men jag hörde inte en dugg hehe, sov som en stock!!

Jag tog med barnen till Norrtälje en sväng, körde förbi Ann och plockade upp henne sen har vi bara slappat mest hela dagen.

Jaha, och så är det slask ute, jättetråkigt, kunde inte snön fått ligga kvar. Ska det vara sånt här väder så kan ligga gärna våren få komma, så himla härligt! Men snart smäller det väl till och blir massor med snö och så ligger det kvar långt in i april, usch!!

Har precis lagt in min Bugaboo på Tradera, hoppas att det är någon som budar så vi blir av med den, den tar bara plats. Fast det är lite med sorg i hjärtat, jag tycker ju att den är så snygg.
Ah den funkar helt enkelt inte på landet till hundra procent och sen gillar jag nog min Urban Jungle bättre hihi.

Nähä, ska kolla runt lite innan jag somnar. Godnatt!!


                                         image25

Aragorn

Har egentligen inget att skriva. Sitter och småtittar lite på Sagan om de två tornen, dom filmerna är sååå bra. Allt är så vackert, eller ja kanske inte allt.
Väljer nog Aragorn framför en ful orch hehe. Legolas är ganska fin han me :))
Gillar när han slänger sig upp på hästen vid en av striderna, m m. Å alverna, åh så vackra!
                                                      


                                          image24


Dags att sova, godnatt allihopa! Kram


Bakgrund..

Nu har jag bytt bakgrund igen....fin??

Svinkallt!!!!

Har precis varit ute med barnen och syster Tove.
Vi tänkte en liten picknik med varm choklad och lite digestivekex.
När vi kommer ut så är det ju svinkallt, riktigt riktigt kalla vindar brrr...men vi tar vårt pick och pack och letar upp ett ställe där det inte blåser så mycket, och jag menar, trots att det är kallt så uppskattas det ju iaf av barnen.
Det var ju helt klart jätteskönt att komma in sen :)

Lite bilder från våra kalla picknik...en av oss hade det varmt och gott i vagnen :))

                        


Sitter just nu och tittar på våra stora högar med tvätt som ska vikas...orkar inte, satte mig här istället....men gör jag det inte snart så kommer allt hamna på golvet (barnen). Ska ta tagi det snart puhh!


Idag beställde jag skor och BH från Ellos, på rean, nästan gratis..

                                                          image21

                                                                        

Dags att vika tvätt, jiiippiiii

                                                                    


Godmorgon

Har stigit upp för ett tag sen, Engla kom insmygandes i rummet vid 7:30, vi tog våra saker och smög ner så inte Saga eller Agnes skulle vakna. Sambon kom precis hem och ska hoppa i säng nu..
Jag och Engla sitter och myser i soffan (passa på medans det är någorlunda lugnt).

Nä, får nog ta och stänga igen datorn, Engla sitter och trycke på alla knappar och försöker stänga igen locket hihi, hon gillar nog inte när datorn också myser med oss...

Hej så länge

Just det....

Måste skriva att jag har börjat stenhårt med GI, ska köra hårt i 2 veckor, har redan gått ner ca 1,5-2 kg så det funkar!
Det blir bara en jävla massa bacon och ägg, tjatigt men man har ju lite dålig fantasi och så är det lätt att fixa.

Kommer nog att kräkas på det efter dom här  två veckorna, känner mig som en flottig engelsman urrk!!
Hur kan dom äta det jämt???


                                                                           

Fin va??

Sitter i soffan med datorn, ingen tv, bara helt tyst....blåser nästan storm ute!!
Skööönt utan tv!!!

Har ändrat lite på min blogg, är faktiskt vädigt stolt över mig själv, det var inte lätt, massa koder och annat konstigt.
Ibland blir det helt fel och ibland så överträffar man sig själv :))). Har lagt dit en ny bakgrund och fått dit lite ramar runt mina bilder. Hihi..

Vad tycker ni? Såhär eller som den såg ut innnan??? Tycker nog såhär...

Idag har det varit ganska lugnt, nu sover barnen så det tyyyst i huset, mannen jobbar hela helgen så det är jag och kidsen.

Jaa, har väl inte så mkt mer att säga....ha det så bra...kram!!


Hej hej...

Bara inne och kollar runt lite, skulle vilja ändra min blogg, göra den lite finare men det är svårt!!! Får sätta mig ikväll och pula lite.

Idag var jag hos min kära vän Ann, ehh å så Grynet, och fikade, (Ann, du läser väl det här nu????) fast jag är sjuk, dumt av mig men det var kul. Behövde komma iväg en liten stund.

Har precis kokat lite choklad till Saga & Engla efter att de varit ute i snön och lekt...jag och Agnes stannade inne!!

                    

Guud, vad segt det var att ladda upp lite bilder...
Syns ikväll igen...hejdå

Om oss

Jag bor tillsammans med min familj i en liten by en bit utanför Norrtälje.
Vi är fem stycken...FEM STYCKEN!!!!, Helt sjukt haha...Det är jag, min sambo Joakim och våra tre tjejer.

Jag är just nu helt mammaledig med vår minsta, lilla Agnes 7 månader ,vilket är ett heltidsjobb (dom andra två går på dagis 15 tim/vecka), ett roligt heltidsjobb såklart :)
Tanken med min blogg är att om nått år eller två kunna gå tillbaka för att se vad som hänt och så självklart är det kul om ni vill läsa om min vardag.

Just nu sitter jag och myser i soffan i mina nya byxor från Sobea, fick dom med posten idag.
Grymt nöjd så jag gick in och beställde tillhörande jacka också hihi!!

Dyra men det var det nog värt....

       image4



Idag kom första riktiga snön, härligt! Barnen blev överlyckliga och var ute och rullade runt, hoppas den ligger kvar ett tag....nähä dags att sova, det är en dag med full rulle imorn med.
Natti natti


Vill ha!!!

Surfar runt lite på babysidor, love it!!

Titta den här, fiiiiin...image2

                                   


Välkommen till min nya blogg!

Jaha, då ska man försöka ge sig på att blogga, lite kul ska det bli..
Eftersom jag är helt ny på detta så kommer nog sidan se rätt tråkig ut, ska försöka få min sambo att hjälpa mig lite så den blir lite roligare :).

Bloggen kommer handla om mig och min familj som består av min sambo Jocke och mina tre små tjejer Saga, Engla och Agnes. Saga fyller 4 år i februari, Engla har på juldagen fyllt två år, jag vet stackars barn!!
Agnes är 7 månader.

Nähä, här är kaoset ett faktum just nu! Syns snart...

RSS 2.0