Lördag

Passar på att skriva lite medans det är lugnt....Agnes har jag precis lagt och Saga och Engla sover. Jocke har sovmoron så han ligger fortfarande i sängen. Kände att han måste det få det idag eftersom jag ska ut ikväll och kräver sovmorgon imorgon, hihi!
Men snart får han vakna så jag kan gå ut och gå, vill göra det direkt på morgonen så har man det gjort.

Engla vaknade som vanligt vid 06:30, hon är som en liten väckarklocka, samma tid varje dag. Tyvärr så är hon ju inte alltid så tyst. Varje gång hon stiger upp så ska hon stänga dörren (snarare slå igen den) till hennes rum och då vaknar ju oftast de andra tjejerna. Idag vakande bara Agnes så Saga fick sova en stund till.
 
Jaha, ikväll blir det ut som gäller, ska bli kul!
Blir lite förfest med mat och dricka hos en kompis och sen in till Norrtälje. Ahh, vet inte vad jag ska ha på mig. Skulle vilja ha jeans och nån snygg topp men jag känner mig inte alltid bekväm i det. Känns som magen är överallt då. Får se vad det blir, klänning då kanske!

Nu ska jag dra upp Jocke och sen ta en lååång promenad i skogen.
Får nog Tove med mig...

   

Kram

Vad göra??

Hm, vad ska man göra idag. Vill hitta på något. Det är så fint väder så det skulle vara kul att passa på att åka iväg nånstans. Kanske till parken i Norrtälje på en filt och äta glass eller fika på Anns jobb?!
Nu sover iaf Agnes och Saga och Engla är ute och cyklar, så får vi se sen. Kanske Fia och barnen ville hänga på in till Norrtälje. Hursom helst så måste jag nog in, måste handla lite frukt (läs banan), mina barn är som apor. Dom älskar banan!!!

På lördag ska ja, syster och två kompisar ut.....ska bli kul. Man är inte ute så ofta.



Agnes härmar allt man gör, hihi!

Ny frisyr

Så, nu har jag datorn alldeles för mig själv :))
 Har lagt mina trötta barn för en stund sen så nu kan jag koppla av i soffan. Är själv ganska trött.

Barnen varknade som vanligt ganska tidigt (06:30) och det var bara att hoppa upp eftersom det var Jockes tura tt få sovmorgon, jag fick sova igår...
En halvtimme senare fick jag en knäpp och började skura golvet??? Helt knäppt, klockan kvart över sju!!! Hm, då slapp jag ju göra det på dagen istället då det fanns annat att göra.

Efter frukosten så tog jag med mig Engla till Norrtälje. Agnes var hemma med Jocke och Saga var med Tuva.
Vi sprang och letade efter en resväska med hjul som Saga kan ha med på resan. Känns som att det kommer bli en hel del springande mellan planen och annat och då kan det vara bra om hon slipper bära tungt. Då kan hon bara dra den efter sig.

Vi tog en glass på Lilla Torget och strosade lite på stan. Engla skulle stanna och titta och ta på allt. Änderna var roliga med....

Jag fick gräsmattan klippt med. Gräset var så långt så nu fick jag nog och började klippa. Dagens motion!

Här kommer lite kort..
Ha det bra

   
Så här blev det....

   
Engla på stan

Inte ikväll

Ha de tänkt skriva lite och sätta in kort på min nya frisyr :)
Men Jocke håller tydligen på med datorn så det får bli imorgon istället.

Ha det bra så länge..........

Äntligen är denna dag slut

Idag har jag varit såå trött, så fort jag satt mig i somnan så åker mina ögon igen. Men, man har ju 3 små barn så det är bara upp och hoppa.

Barnen vaknade vid 07:00, som tur var så kom Jocke hem precis så han började plocka fram lite frukost till barnen så jag kunde dra mig en liten stund. Efter frukosten så la vi oss alla i soffa med täcken och kuddar och tittade på Pippi. Barnen är fortfarande rätt slitna efter midsommar, dom var ju faktiskt uppe 4-5 timmar mer än vad de brukar

Både jag och barnen har varit rätt sura och trötta idag, bara lilla Agnes som är glad som alltid...
Hoppas på en bättre dag imorgon, blir mycket tidigt i säng ikväll.

Imorn måste vi åka och handla. Tar kanske med mig Saga så vi kan fixa hennes pass och så ska jag hämta mitt.

Ska titta lite på tv och sen krypa ner i sängen.

           

   

Midsommar

Jaha, då var midsommar över.
Vi firade som vanligt tillsammans med syster och hennes familj, vänner.

Barnen vaknade typiskt nog tidigare än vanligt igår. Vi hade väl hoppats på att dom skulle sova lite längre så det kounde vara uppe på kvällen. Nähä, då. Klockan 05:30 så skulle dom upp. Tur för mig så gick Jocke upp och jag fick sova en stund.
När jag stigit upp och varit och handlat så fick jag ställa mig och göra en västerbottenostpaj och kaka. Det var ju knytis...:)
Sen åt vi god lunch och så ner till midsommarhagen, där vi är varje år och där även jag var varje år när jag var mindre.
Ner till midsommarhagen kommer hela byn och så klär man midsommarstången och så blir det dans och sen fika.
Uppskattas av barnen men jag vet inte jag om jag tycker att det är superkul. Det är väl lite mysigt men man gör det mest för barnens skull. Man träffar ju lite folk som man inte träffar så ofta och som man lekte med när man var liten, det är ju kul förstås.

Till middag så blev det grillade vildsvinslår (Fredrik sköt) som stod och snurra över glöden hela dan, mums! Stackars Jocke som jobbade var tvungen att åka vid typ 5, varje midsommar är det så. Antingen har han jobbat natten till midsommar och måste sova eller så är han tvungen att åka från festen. I värsta fall både och.

Det var iaf en bra dag. Barnen lekte och hade kul hela dag. Höll sams heeela dagen, skönt. Sent blev det också. Engla kom i säng vid 23 och Saga vid 24. Så länge har dom aldrig varit uppe förrut, och det var inget gnäll heller.
Som tur var så sov dom lite längre imorse men är rätt slitna idag ändå. Jag med :)

Nu ska vi snart upp och äta lunch hos Fia, det blir rester från igår...


Tyvärr så blev det nästan inga bilder från igår, kameran krånglade hela tiden. Ska be Fia lägga över sina bilder till mig, kan lägga upp fler bilder då.

      




Tisdag

Skriver lite innan jag går och lägger mig. Är fortfarande rätt så trött så ikväll måste jag komma i säng tidigt, min trötthet går ut över barnen och det är inte kul!
 Barnen vet ju också när man har dagar som denna, då blir dom
I natt sov iaf Agnes hela natten så jag borde vara utvilad. Jag har inte rört på mig så mycket som man kanske borde så när Jocke steg upp så tog jag en timmes promenad. Det var nog precis vad jag behövde.
Och så är det ju sommarlov nu så barnen är hemma hela tiden. Blir lite skillnad, man är ju van vid att bara ha Agnes 3 dagar i veckan. Och då kan man passa på att andas medans hon sover. Men så tycker jag att barnen ska få vara hemma hela sommaren, speciellt när det finns möjlighet till det.

Snart börjar man jobba också, ska bli kul! Tar väl kanske ett tag innan man kommer in i det. Nu har jag ju inte jobbat på lite mer än ett år....man hade nog haft en hel del ångest om det var så att man var tvungen att lämna barnen på dagis hela dagar som de flesta föräldrar faktiskt måste göra. Nu kommer dom att kunna vara hemma/vara på dagis precis som idag trots att vi båda jobbar heltid!

Ska titta lite på tv och vika lite tvätt.


Händig

Ahh, skönt! Äntligen lite sol igen. Det kanske inte har varit jättevarmt men lagom för att kunna vara ute.

Agnes har sovit lite bättre natten till idag och nu ikväll har vi inte hört ett ljud från henne så hon kommer nog sova bra i natt.

Efter frukosten så gick vi ut. Jocke började rensa i boden och jag fick för mig att jag skulle snickra ihop ett par blomlådor.
När vi var på Grönan och Pettsons värld så hade dom snickrat ihop en blomlåda. Den såg väldigt hemmagjord och charmig ut så jag tänkte att några såna kan man väl fixa :)
Så nu har vi två fina vita blomlådor. Passade på att skruva i lite skruvar på boden där jag tyckte Jocke hade missat, hahaha. Kvinnor kan...
Efter att ha snickrat ihop dom så åkte vi till en handelsträdgård som ligger i närheten. Det blev några plantor, krukor och jordgubbsplantor så nu har vi även ett litet jordgubbsland (och potatis).

Ja, det här tog väl typ hela dagen tror jag. Barnen var iaf glada att kunna vara ute hela dagen, speciellt Agnes som inte kan springa ut och in när det är sämre dagar.

  

   



Kram och godnatt..

Vad har hänt??

Hallå, vet knappt vad jag ska skriva. Kommer inte riktigt ihåg vad som hänt de här två dagarna......

Hm....jo igår var det fredag och då var jag ju på Öppnis med tjejerna. Jocke sov så lika bra att åka iväg så barnen kan leka som de vill.
Fredagen var rätt jobbig. Tror att Agnes ska få en till tand. Natten till fredagen så höll hon på ända fram till 04:00. Shit vad jobbigt. Hon kunde bara inte sova, skruttan, hon hade säkert jätteont. Och i samband med tanden så kommer ju alltid det där trevliga bajset som fräter sönder hela hennes rumpa, och så snuvan också. Så just nu är hon inte helt hundra. Hon hade svårt att sova även natten till idag. Vi får hoppas på att det blir bättre inatt.

Det är så tråkigt väder. Man vill inte vara ute, bara sitta inne och slappa. Trött blir man av det här dumma vädret....
Kände så mycket för att hitta på något idag men visste inte vad. Försökte få med en kompis för en fika men hon var upptagen :)
Sen föreslog jag att vi kanske kunde åka till farmor (barnens) vid båten men så kom vi på att dom skulle spela golf....en annan gång?!
Till slut så åkte vi alla (plus Tuva) till Norrtälje. Det blev lunch på McDonalds (säkert kort hos barnen) och sen handla mat på ICA.

Tacos blev det till middag samtidigt som vi tittade de på Sverige-Spanien, tom barnen tyckte det var lite spännande. De hängde med i våra iiiihh, ooohh, nej och jaaa! Det tyckte dom var kul.

Måste boka tid för klippning. Vet inte riktigt vad jag vill göra med håret??? Klippa som vanligt eller kanske permanenta...(oj, det lät väldigt mycket 80-tal).
Vad tycket ni? Vill iaf vara snygg i håret tills vi ska åka till LA, vilket det är länge till, suck! Lär ju hinna klippa mig två gånger.

Åhh, jag längtar så tills vi ska åka, ska bli så kul!

Blir inga kort idag...imorgon!









Sommarlov



Nu är det sommarlov för barnen. De gick sin sista dag på dagis och nu är de lediga i ca 10 veckor, skönt för dem!
Man kan ju hoppas att de kommer på att det är okej att sova längre på morgonen, hehe! Förmodligen inte...:(

Efter att jag skjutsat barnen till dagis så åkte jag och Agnes till Norrtälje. Handlade lite och fixa nytt pass till mig, vi måste fixa ett till Saga också. De hon har är gjort när hon var typ 8 månader, förra gången vi var i USA. Känns inte som att vi vill chansa, stå där i Chicago och inte komma längre. Verkar som att där är man terrorist tills de att motsatsen bevisats, tänk då om de påstår att det inte är Saga på kortet, iiiihh! Jobbigt!
Tog också en snabbfika hos Ann (väldigt snabb), typ två munnar kaffe..

På eftermiddagen var jag barnvakt åt Goliat och Tuva, Fia skulle njuta av en ansiktsbehandling. Tuva lekte med Saga och Goliat snubblade omkring här på våra trösklar och annat som han inte alls var van vid. Sen satt Goliat och Agnes och pussades i soffan, söööta!!!!
Som tack fick jag en liter jordgubbar, mmmmm! Tack Fia, det var gott!





Imorn blir det öppnis med alla tjejer.

Ha det gott!
Kram

Gröna Lund och regn

Idag har det regnat nästan hela dagen så idag har det varit en inomhusdag! Man slipper ha dåligt samvete för att man bara sitter inne :) Nu hoppas jag att vår bruna gräsmatta blir lite grön...



Igår var vi på Grönan, vi och två familjer till (syster och vän).
Jag fick börja dagen med lite sovmorgon, sköönt! Sen frukost och fixa till oss själva och barnen. Vi åkte hemifrån strax efter 10 och tog en tidig lunch tillsammans på Mc Donalds. Sen iväg till Grönan.

Oj vad ungarna älskade att åka karusell. Saga åkte ALLT (nästan) och Engla det som hon fick åka. Saga fick åka själv så hon kunde åka de karuseller hon ville men Engla var tvungen att ha med sig en vuxen på de flesta karuseller.
Engla bara sken upp som en sol och skrattade, modig var hon också. Jag åkte tekopparna med henne och tyckte det var lite läskigt, hon ville bara åka mer, haha. Saga visste vi ju redan att hon inte var rädd (från Ölands djurpark förra sommaren).
Lilla Agnes fick åka Kärlekstunneln och hon satt som förtrollad i mitt knä, tyckte det var jättefint där inne.


Superglada ungar :)))


Engla lite rädd efter en piratföreställning..

Efter att vi varit där nästan 5 timmar så kände vi att det var nog, barnen var trötta och hungriga (vi med).
Käkade middag på vägen hem med Fia och Johan, trevligt och gott!! Och sen raka vägen hem, var väl hemma runt 20:00.

En mysig dag var det iaf, värt pengarna (som försvann rätt fort, iiih).




Agnes har kommit på att det är jättekul att tvätta händerna i badrummet.

Värmebölja

Igår var det såå varmt, iaf på eftermiddagen. På morgonen när vi vaknade så var det så svalt och skönt. Vi gick ut direkt efter frukost. Jag rensade lite runt boden, klippte lite gräs och röjde medans barnen lekte. Alldeles lagom varmt var det :)
Efter att Agnes sovit på förmiddagen så åkte vi iväg på kalas hos Ann som fyllde år. God mat och gooood tårta, mmm!
När vi åkte hem var det inte riktigt lika varmt. 33 grader??? Puhhh! Ingen luft....Man kunde ju vara ute länge på kvällen utan att frysa, det var skönt.

Just nu springer Agnes runt runt bordet och är skitsur för att hon inte får ta bankdosan, hihi! Arg som ett bi...



Ska gå ut nu!

Seg och trött

Imorse vakande jag med lite halsont och har varit lite risig hela dan, trött och allmänt hängig. Vet inte om det är ga halsont eller bara utpumpad.
Jag kanske inte var så smart heller som direkt eftr frukost började skura golven och fladdra omkring. Blve inte piggare direkt :) Men det var helt enkelt dags att skura av golven. Nu är det iaf rent och snyggt....

Efter lunchen slängde vi ut lite täcken och kuddar på vardagsrumsgolvet och låg där och mös allihopa en stund. Agnes kanske hade lite svårt att vara stilla dock. Hon skulle bara upp i soffan och när man sa till henne så bara tokskrattade hon, haha!

Hoppade i säng en timme efter att Jocke gått upp, skönt att få slumra till en stund.

Efter maten blev det bad för tjejerna och sen lite lördagsgodis för de stora, bolibompa och så sängen för de små. Saga ville sitta uppe en stund så vi satt och tittade en stund på Bröderna Leijonhjärta för de ville hon så gärna. Kan kanske tycka att hon är lite liten men ok om hon tittar tillsammans med mig eller Jocke.

Nu ska jag plocka undan lite och sedan krypa ner i sängen. Imorn blir det kalas hos Ann som fyller år!



Mys på golvet

Varmt







Sitter här i vårat varma hus. Blir så varmt härinne på sommaren, dörren står öppen med det hjälper inte ett dugg, puh!
Fick precis flytta ner Agnes eftersom hon inte kunna somna, ännu varmare uppe på barnens rum.
Hon ligger visserligen fortfarande och gnyr så jag vet inte alls vad det är med henne....har jättesvårt att somna.

Shit, vad det har varit vamt idag, inte speciellt skönt, inte ens i skuggan. Det skulle vara så perfekt om det blåste lite.
Barnen fick springa lite i vattenspridare och plaska i lilla poolen.

På eftermiddagen blev det grillning med lite familj, så gott och mysigt. Rabarberpaj och morotskaka till efterrätt, mums!

Nä, måste in till Agnes....hörs!

Onsdag

Passar på att skriva lite innan jag ska hoppa in i duschen.
Vi har suttit och tittat på Lost och det är tydligen säsongsavslutning idag så det ska vara ett till avsnitt efter nyheterna, som håller på till 22:45?? Vem orka hålla sig vaken tills dess, puh!

Idag ringde Ann och frågade om jag ville jobba lite, hennes jobbarkompis var sjuk så då får jag hoppa in. Ska bli kul att komma iväg och jobba lite, tjäna lite pengar. Var ett tag sen :)

Varmt har det varit idag, var faktiskt inne under tiden som Agnes sov på fm. Så himla trött så jag slängde mig i soffan och tittade på Oprah. Dom hade tagit dit ett gäng frisöser som stylade om 100 personer. Så snygga dom blev, nu vill jag också gå till frisören :)

Efter att jag hämtat barnen så käkade vi lite mellis och sen plaskade de lite i minipoolen. Jag fösökte klippa gräset men gräsklipparen skötte sig inte så jag gav upp. Nu får den stå på gräsmattan och skämmas :))

Nej, för tusan, nu måste jag sova så jag är pigg när jag ska jobba.
Efter jobbet imorgon så är det 1-årskalas för lilla Goliat.......



Agnes springer på studsmattan, blir jättearg när man tar bort henne...

Flytt klar!

Nu har min blogg blivit flyttad, under flytten har jag inte kunnat skriva något.

I helgen åkte vi ner till Kalmar, eller snarare Revsudden där Jockes pappa har sommarstuga. Vi ville passa innan jag börjar jobba för sen kommer det inte finnas så mycket tid över. I vanliga fall brukar vi vara där kanske 2-3 veckor varje sommar, så himla skönt. Gillar verkligen att vara där, så lugnt och skönt.
Vi tog det bara lugnt, hälsade inte på nån utan bara va. Sorry alla mina vänner i Nybban :(
Nästa gång lovar jag att jag kommer och hälsar på.
Vi har sagt att vi ska försöka åka ner en gång till i sommar.

Idag har det varit en lugn dag. Har packat upp lite, tvättat osv.
Jag och Fia passade på att ta en promenad innan vi skulle hämta barnen på dagis, får bli en i morn med!

Nu ska jag spara inlägget (Fia sa att internet krånglat) innan det slutar funka och allt bara försvinner, då blir jag galen....

Just det, jag var ju in till Sthlm i torsdags och fotade Agnes. Fick kontaktkartorna skickade till mig. BARA fina kort på henne :) Jag vill köpa alla!!!!

Här kommer en söt bild


RSS 2.0