Myslunch

Igår var jag och Agnes med Fia och Goliat och käkade lunch på Ett Glas, mums! Som Maria Montezami skulle sagt ;)
Det var mysigt och gott. Fick med mig lite fynd från rean också.

Idag har vi haft besök av min mamma. Hon hade med sig lite scrapbooking så idag har vi pysslat lite.












Helge


Ugglan Helge


Agnes somnade en stund i soffan


Våran lilla älva


Hemma

Nu är vi hemma. Resan tog ca 7,5 timme. Kändes lättare än ditresan. Nu åkte vi via Gävle och det gick lite fortare och det är större vägar.

Lägger in Sagas klipp igen, hoppas det funkar.



 Barnen somnade som stockar när de väl kom i säng. För oss blir det Band of Brothers och toast i soffan.



Kram


Nu är...

0-1b623caf39560a4f3c0b492eb86cceea.png

Kolla varifrån!

Nu är vi på väg hem :( Kom iväg ca 10:15 så vi borde vara hemma runt 18:30 med stopp och så. När vi hoppade in i bilen sa Saga att hon inte ville åka hem, hon gillade verkligen det här. Och det är faktiskt väldigt mysigt och kul. Det får bli en resa nästa år igen.  Nu ska jag fixa lite film
till barnen.....hej


Sista dagen

Idag är det sista dagen för oss här i Idre Fjäll. Så tråkigt, hade kunnat vara kvar en vecka till. Ok, det ska bli ganska skönt att få komma hem till sitt hus och sin säng framförallt. Sängarna är alltid så hårda när man är borta så här.

GB-Cupen gick jättebra igår. Tjejerna var så duktiga. Engla klarade det med lite hjälp från farfar. Efter att ha varit i skidbacken nästan hela dagen så gick vi till badhuset, det hade tjejerna längtat efter. Själv tycker jag bara att det är kallt, sitter helst i bubbelpoolen.

Idag var ju sista dagen i backen så då ville man passa på att åka lite extra mycket. I början var det alla utom Gitte och efter lunchen så stannde Agnes hemma med Gitte och sov en stund. Men det var ganska kallt och blåsigt uppe på toppen så efter några åk så frös Engla och ville hem. Så det var bara att skida hemåt.
Kjelle, JOcke och Saga åkte lite kvällsåkning med. Vi passade på att packa och städa lite. Tro inte att städ ingår i stugpriset inte, det får man fixa själv.

Nu sover barnen och vi sitter i soffan och tittar på På spåret.
Imorn väntas en lååång dag i bilen, fy usk!

Ska försöka lägga in filmerna från GB-cup, få se om jag lyckas :)
Första filmen är Engla och sen kommer Saga..

 





 

 Snart dags att sova. Hej!


Lunch i...

0-1601990405a98ad82d16ca73c4a7b3ae.png

Kolla varifrån!

Lunch i backen på Charlies. Om en stund blir det GB-cup för Saga och Engla.


En lugn dag

Idag har det varit en lugnare dag. Gitte och Agnes gick till pulkabacken på förmiddagen medans vi andra åkte skidor. Engla började frysa så hon hackade tänder efter några åk så då gick hon och Jocke tillbaka till stugan tillsammans med Gitte och Agnes. Vi andra åkte lite till och sen var det dags för lunch. Lite kräm och rostade mackor.
Nu på eftermiddagen så är det bara Kjelle som varit i backarna. Jocke, Agnes och Gitte ligger och sover. Jag  passade på att städa ur allt skräp i bilen efter hitresan och sen bastade jag och Engla en stund.
Det har varit skönt att ta det lugnt, mina ben behövde det, och även Sagas även om man fick muta Saga med en ny målarbok för att hon skulle stanna hemma. Farfar ville nog att hon skulle fölrja med honom :) Men Saga sa till farfar att han inte behövde vara ledsen för att hon stannade hemma :)

Ikväll blir det det restaurangbesök, ska bli mysigt! Hoppas bara barnen sköter sig...men det gör dom ju alltid ;)

Här kommer lite bilder från gårdagen. En härlig och solig dag.








Hej så länge


Fega ur

Det blev inte mer snowboard för mig. Igår kväll gick jag och hyrde skidor.
Jag kommer helt enkelt inte på hur jag ska svänga. Eller jag är snarare för rädd. Behöver mer fart för att det ska funka och det är ju just det jag är rädd för, farten, eftersom jag tycker att jag inte har kontroll över brädan.
Med skidorna känner jag mig säkrare och kan ta mig ner för backarna.

På förmiddagen var vi i träningsbacken med barnen och sen hem för att äta lunch.
Efter det så åkte jag, Jocke Kjelle och Saga till de större backarna. Det är helt otroligt att Saga efter en dag kan hänga med oss i backarna. Hon åker ju säkrare än mig!! Vid ett tillfälle så sa hon "åk efter mig mamma så ska jag visa dig hur man gör" Galet!!

Backarna hade kvällsöppet idag så efter att vi fått i oss lite mellis och vilat kroppen ett tag så gick vi till pulkabacken medans Kjell och Gitte åkte i backarna.
Tjejerna tyckte det var kul att få åka och när benen inte orkade längre gick vi hemåt. Saga var totalt slut och orkade knappt gå upp till stugan men ändå så ville hon bara ut och åka skidor.

Imorn blir det mer skidor. Vi ska åka vid Askeland och grilla lite korv till lunch. Tjejejerna vill ju träffa Aske..






Nu ska spela lite kort och sen blir det sängen.

Godnatt


Idag har...

3a9cdc2782c0442846d91140182aeea3.png

Kolla varifrån!

Idag har backarna öppet till 19. Vi passar på att åka pulka med tjejerna, är som spagetti i benen.


Flytt

Em snabb uppdatering innan vi ska ut i backen igen.

Vi var i Idre vid 16:30 igår och då var det bara att packa in i stugan och ner till skiduthyrningen för att hyra lite skidor till barnen, hjälmar och annat. Själv ska jag åter igen testa att åka snowboard. Den här gången ska de gå!! Är så feg!

Stugan vi fick är skit. Den stinker gammal inpyrd rök och jag tycker att det satt sig i både kläder och sängkläder. Vaknade nå¨gra ggr inatt och störde mig på lukten.
Nu har vi iallafall blivit erbjudna att ta en annan stuga som ligger precis bredvid. Och det tar vi såklart. Kjelle var inne och sniffade i stugan och den luktar gott. Så efter backen blir det flytt.

Lite bilder nu och sen måste vi ut i backen igen. Barnen är förresten jätteduktiga, lär sig så fort.









Hörs senare.....Kram Camilla


På väg...

0-2cbe6bb1a584e29a206fd5e076efaa0f.png

Kolla varifrån!

På väg...


Kalas

Idag har vi haft kalas för Engla. Det blev ett frukostkalas där vi bjöd på kalasig frukost och så lite fika, mysigt!
Mammorna och papporna kunde fika medans barnen lekte, perfekt.

Efter det blev det en skogspromenad med Grynet. Idag var det lagom kallt ute och det var skönt att få lite frisk luft efter att ha haft lite gäster.





Och så hände något läskigt precis innan barnen skulle hoppa i säng. Precis när jag tittade till på Engla så såg jag Engla med ett lucialjus i munnen. Det sa poff och så hade Engla bitit sönder det. Vilken panik, trodde direkt att hon hade fått ner glasbitar i halsen. Jag blev rädd och arg, Jocke likaså. Engla blev nog jätterädd, stackarn. Som tur var så spottade hon ut det lika fort som det gick sönder så hon fick inget i munnen och jag hoppas verkligen att det inte slank ner någon bit men det borde hon väl känna??!! Hur ska man kunna sova inatt, kommer ligga och tänka på det hela kvällen. Fy vad läskigt. Mitt lilla skrutt.

Snart åker vi till Idre och idag har vi packat det mesta. Några saker till som vi får fixa imorn.
Bla Systemet, vin och öl måste man ju ha med sig :)

Hörs snart igen...kram


2010

Jaha, så har man varit försvunnen ett ta igen då. Sen vi kom hem från småland så har det varit jobb jobb jobb. Vi åker ju snart till Idre så det var några pass som jag ville jobba in istället för att ta ut semester och så har ju grabbarna varit lediga så det har blivit lite dagpass.

Nyårsafton var lugn. Jag skulle jobba dygn dagen efter och ville vara hyfsat pigg. Vi åt hummer och mös. Väldigt pilligt det där med hummer måste jag säga...
Vi hoppade i säng strax efter tolvslaget, härute ser men inte mycket raketer, man hör mest smällarna. Nästa år får det fasen bli en brakfest känner jag.


På torsdag blir det kalas för Engla. Hon har fått bjuda lite vänner och vi mammor får sitta och fika under tiden de leker och kalasar, blir mysigt det. Kalaset blir vid 9:30 så det blir kalasfrukost och så lite fika på det.

Just det..vi har målat och tapetserat i vardagsrummet också, bort med den fula lila tapeten. Nu är det ljusare och fräschare. och på onsdag kommer det nya sofföverdraget. Kul.
Får ta lite bilder när allt är klart.

Dags att sova. Barnen ska till dagis imorn och jag måste iväg och handla det sista till Idre och kalaset.
Ha det bra...kram


RSS 2.0