Sommar

Ahh, vilken härlig dag idag. Nu är väl sommaren hör iaf....

Idag var Englas första dag på dagis efter att brutit nyckelbenet. Hon blev snabbt rörlig i armen och axeln tycker jag, tog bara några dagar. Nu gör det ont om hon kasnke ramlar eller om man tar på nyckelbenet. Jag ringde till astrid Lindgren igår eftersom både jag och Jocke gärna vill komma tillbaka så de kan röntga och kolla så det läker ihop som det ska. Tydligen så ska man inte behöva det???? Tycker jag verkar lite konstigt, vi vill ju se så allt hamnar på plats. Aja, dom vet ju bäst så det är bara att släppa. Hon har en knöl där och vi har anmält till försäkringsbolaget ifall den inte skulle försvinna.

Har varit och tittat lite på bilar idag med. Vi funderar på att byta. Bensinen är så sjukt dyr nu så man får bara ångest så fort man ska köra iväg nånstans. Så nu vill vi sälja våran stora bil och köpa en kombi. Kommer att bli mindre plats men mycket billigare....

Imorn ska jag och Fia in till Sthlm. Både Agnes och Goliat ska fotas så vi ska ta en heldag där. Käka lite god lunch, shoppa och mysa, ska bli kul!
Fredrik hämtar engla på dagis och Saga ska på Skansen med dagis så det kommer inte hem förrän på kvällen.
Lilla Saga till Skansen med dagis. Matsäck ska de ha med sig så nu har jag plockat ihop lite smått och gott till henne. Hon har beställt pannkakor, köttbullar, risifrutti, frukt och Festis, hihi, söta!!

Hopp, dags att sova lite nu....nattinatti!

image268 
Tjejerna på väg ut på picknik  
image269
   Agnes har upptäckt sandlådan

image270
Oj, Engla har visst lekt lite med kameran..

Trött idag

Idag har jag varit rätt trött, blir så när allt man fixat inför är över och man slappnar av.
Så idag har det blivit en lugn dag. Våra gäster åkte tidigt och så var det fint väder så vi har varit ute mest hela dagen.

Nu kommer snart Fia och ska låna våran skrivare och sen ska jag slänga mig i soffan och titta på Desperate och Greys...

Ha det bra

Agnes 1 år

Idag fyller våran lilla skrutt 1 år, Hurra!!!

Vi har precis haft kalas och nu är det så tyst och lugnt. Jocke och Agnes ligger och sover, Gitte är och handlar och Kjelle tog med sig Saga och Engla på promenad. Skönt, då kan ju jag passa på att softa en stund :)

Kalaset blev lyckat. Vi bjöd på minipizzor, minihamburgare och tårta med kakor. Imorse när man stod där med allt och undrade hur man skulle hinna så önskade jag att jag bjudit på korv med bröd istället haha! Men det gick ju bra ändå.
 Agnes öppnade paket som hon inte gjort annat. Min lilla söta, hon har varit så glad och nöjd hela dagen.
Helt ofattbart att det redan gått 1 år, fattar inte!!!

Nu blir det lite lugnt en stund och ikväll så blir det mys framför Eurovision. Kjell och Gitte stannar tills imorn....

Lite bilder från idag kommer här............

image256
Godmorgon min lilla 1-åring

image257
image259
image260
Bonde på tillväxt - haklapp

image263
Agnes äter tårta

image267
Fika
image262
Kusinen

image264
Blommorna som Agnes älskar att noppa bort...

image265
Farmor, pappa, Engla och Agnes

image266


Snabbrapport

Inte mycket skrivet de senaste dagarna.....har fixat inför Agnes kalas. Snart fyller hon hela 1 år. Stora stora tjejen!!!!

Känns som man inte gjort annat än bakat och haft sig. Imorn blir det iaf kalas, hoppas det är fint väder så man kan sitta ute.

Skriver mer imorn.

Kram

Vilken dag!

Nu har jag varit så där dålig på att uppdatera igen, jag vet!

Idag har det iaf varit en mycket händelserik dag. Dagen började som vanligt. Jag steg upp med barnen som vanligt. Jocke fick lite sovmorgon. Efter frukost så gick vi ut eftersom att det var rätt soligt och skönt.
Barnen hoppade lite studsmatta medasn jag hängde lite tvätt.

Efter stund så blir Engla jätteledsen och står vid stegen vid studsmattan. Enligt Saga som såg så ramalde hon ner när hon skulle ner för stegen, nu ikväll så sa hon att hon hoppade ner så jag vet inte riktigt vilket det var.
Vi trodde att hon hade slagit i huvudet eftersom hon hade ett skrapsår på kinden och klagade på att hon hade ont i huvudet. Senare klagade hon på att hon hade ont i nacken och sen att hon hade ont i axeln.
Hon kunde inte stödja på armen och hade ont när man lyfte upp henne.

Vi ringde till vårdguiden som tyckte att vi skulle åka antingen till Norrtälje sjukhus eller Astrid Lindgren.
Vi ringde först till Norrtälje eftersom det är så mycket närmre. dom tyckte inte att det var någon fara alls. Bara att ge henne alvedon och vatten att dricka???? Hm, blev inte så nöjd med svaret så jag ringde till Astrid Lindgren som sa att vi skulle komma in.
När vi kommer in så trodde dom att det var nyckelbenet, vilket röntgenbilderna bekräftade!

Vår lilla skrutt, hon har så ont. Hur ska detta gå? Hur ska man kunna hålla henne stilla??

Nu sover hon iaf gott i mammas och pappas säng. Imorn blir det en lugn dag....

image254
Strax innan vi åkte till Astrid LIndgrens

image255
Lilla brutna nyckelbenet :(

Ullared

Barnen i säng och Jocke är och jobbar.

Igår var jag, min syster och en kompis på Ullared så idag är jag rätt sliten.
Natten till igår så sov jag totalt en timme. Vi skulle åka vid 04:30 så kvällen innan så försökte jag komma i säng rätt tidigt (vilket det kanske inte blev dock). Jocke ligger bredvid i sängen med datorn. Strax efter att jag somnat så ska han läsa!!!!!!! Så han tänder lampan och då vaknar jag såklart! Sen kunde jag bara inte somna om, låg vaken till strax innan 03:00 och jag skulle upp 04:00.

Fick lite smått panik när klockan bara blev mer och mer. Jag var så arg på Jocke för att han tände lampan och var tvungen att läsa. Blev bara argare och argare och det blev inte bättre av att han låg ute i vardagsrummet (ja, för där fick han minsann sova) och hosta och snora lite då och då! Mina tankar var mordiska kan jag säga, haha!!
Shit, vad jobbigt för såna människor som har det så här varje natt, hade jag aldrig klarat!

Kom iaf iväg till Ullared tll slut. handlade lite kläder till barnen, presenter till Agnes och lite småtjafs. Så skönt att komma iväg en hel dag och bara snacka skit och ha kul!
Eftersom jag inte sovit ngt så var man ju rätt trött och fnissig, hihi!

Nu ska jag titta på Desperate Housewifes som Jocke spelade in igår!

Ha det, kram!



Lite bilder från helgen..


image249

image250

image251

Bilderna från igår...

image244
Picknik på gräsmattan

image245

image246

image247

image248
Lördagsgodis på altanen

Varmt

Ännu en lugn dag. Vi har varit ute hela dagen, i värmen. Fia sa att det hade varit 17 grader vid 8:00 imorse. Det säger väl en hel del om hur varmt det var på dagen.

Fika på gräsmattan, grillning och en promenad ner till sjön är väl det som hänt idag.

Lägger in lite bilder...

Nähä, gick tydligen inte att lägga in bilder. Prövar imorn.

Godnatt!


Sommar

image243

Fy, nu har jag varit så där dålig på att uppdatera igen. Har liksom inte suttit vid datorn på några dar så det har inte blivit av.

Jaha, vad har hänt de här dagarna då?? Oj, vänta lite, Agnes är missnöjd...............så där ja, hon hade tappat bort nappen.
Gud, kommer knappt ihåg vad vi gjort de senaste dagarna. mest varit hemma, varit ute och gått, ute på tomten och så. Agnes tand har fortfarande inte riktigt kommit upp så hon har ganska ont och till och från lite feber och snorig.

Men oj, vad det har varit varmt idag, riktig sommarvärme. Vet inte riktigt hur varmt men riktig riktigt varmt. Så att man kunnat springa omkring i linne och shorts, sköönt!

Jocka jobbar ju ikväll så att medans han sov så tog jag med tjejerna till ett fik som ligger i en handelsträdgård. Det var jag, syster och två vänner och så alla våra barn då :))
 Såå mysigt där. Dom säljer mycket ekologiskt och så har dom ju sitt lilla fik.
Man sitter i en lummig trädgård och barnen kunde leka i lekstugan och med allt annat som fanns. Dit får vi åka fler gånger.

Efter middagen så tog jag en promenad med barnen och Tove. Skönt att avsluta dagen så, barnen sover bättre har jag märkt.

Imorn ska det ju bli lika fint väder så det blir väl en utedag även imorn.

Ha det så bra.

Kram

Värsta fyndet

image242


Ahh, äntligen! Nu har jag äntligen satt mig i soffan efter att ha lagt barnen, hängt lite tvätt och småfixat. alltid lite småfix efter att barnen somnat.

Idag fick jag sova tll 07:30, helt ok med tanke på att Engla annars brukar vakna vid 06:00. var tom uppe innan barnen (inte Agnes). Kanske var det våran kvällspromenad igår som gjorde susen för deras sömn?!

Efter att ha skjutsat barnen till dagis så tog jag och Fia en promenad med vagnarna och sen satt vi lite på våran altan. Nu har jag äntligen fått upp lite tyg, ljuslyktor och kuddar så nu börjar det bli rätt mysigt. Måste köpa lite mer tyg bara, ser lite snålt ut.

Den här veckan är det dags att lägga ut grovsopor så nu ligger det möbler och annat utanför nästan varje hus. Imorse när jag skjutsade barnen så åkte jag förbi en hög med 50-tals möbler och såg ett bord som jag kände att jag ville ha. Så när det var dags att hämta barnen så hängde Tove med så sprang jag in och hörde om det var okej att jag tog bordet. När Jocke vaknat drog jag och Tove iväg och hämtade det.
Ja, så nu har jag ett nytt soffbbord, hihi. Vilka fynd man kan göra.
Bordet är gammalt och lite slitet med charmigt....jag gillar. Jocke nöjd med :)
Dock måste jag nu köpa en matt för det ser riktigt naket ut.............

Även idag blev det en kvällspromenad efter middagen. Jag, barnen och Tove. Vi var ute lite mer än en timme, skönt! Hoppas barnen sover lika gott inatt.

Två promenader idag OCH magövningar, duktigt!

Snart börjar Desperate Housewifes.....hörs imorn.

KRAM





Lördag

Efter en jobbig natt så blev det en bra dag.

Direkt igår när jag gick och la mig så vaknade Agnes och så höll hon på till typ 02:00, puh!! Kändes som att jag inte hann ner i sängen förrän jag fick gå upp igen, hon vaknade hela tiden!! Nån gång under natten kom Engla ner också, tror att det var någon gång under tiden Agnes vaknade men då var jag så mossig i huvudet så jag minns inte riktigt.
Som tur var så vaknade inte Engla förrän strax innan 8 och så låg vi och mös en stund (vilket Engla aldrig annars har tid med). När vi steg upp så vaknade dom andra två.

Efter frukost så ringde Tove och frågade om vi ville hänga med på picknik. Så vi packade ner lite bullar och annat gott och promenerade iväg till ett picknik ställe. Fia och barnen hängde också på.
Blev kvar en stund hos Fia när vi kom tillbaka, käkade lunch där.

När det var dags för de små att sova så gick jag hem och la Agnes och satt en stund på altanen tillsammans med Tove.

Till middag blev det hämtpizza tillsammans med Fia och barnen. Japp, idag har vi hängt en del, haha!
När dom gått hem så var det raka vägen in duschen för tjejerna och sen sängen. Nu sover dom gott!

Jag har precis bäddat rent i sängen så jag ska ta en bad nu och sen krypa ner i sängen, eller kanske jag väntar tills Jocke kommer hem. Får se, han dyker nog upp om ett par timmar.

Ha det bäst, kram

image236
Fia

image237

image238
Fika

image239
Min söta Saga

image240
Engla supernöjd efter att ha lekt i en stor hög med aska, hmmm!

"laaar"

Jaha, då har han begett sig iväg på sin mini jaktresa som har varit planerad så länge. Ojoj vad han har fixat och donat. Packat, handlat, lagat gryta tom bakat bröd som dom ska ha med sig. Tänkt om han var så piffig annars, haha. Inte ställer han sig och bakar bröd annars, till lilla familjen. Sa det till honom när han sprang omkring här som en vettvilling. Fick bara ett fnys till svar :)

Fick just sms från honom och dom satt och drack öl vid brasan, lär ju inte bli många rådjur skjutna, haha!

Idag har det annars varit en lugn dag. Vaknade som vanligt av att Engla kommer ner smygandes, försöker få henne att mysa en stund i sängen med oss men icke!!!
Innan vi åt frukost slängde jag ihop en bulldeg som vi sedan fikade på. Eftersom både jag och syster är ensamma imorgon (hennes man är med och jagar) så lär det bli lite bullfika.

Medans Jocke tog med Engla till affären och Saga var ute och lekte så la jag Agnes och passade sedan på att sy upp gardiner som jag ska hänga upp ute på altanen. Hoppas det är finare väder imorgon så jag kan fixa med det.

När jag idag skulle ge Agnes mat så lät det som att hon sa ett ord. Jag hade stoppat in barnmatsburken i micron och när det plingade så lös hon upp och så lät det precis som att hon sa klar eller ja på Agnesspråk... "laaar". Både jag och Tove stannade upp och tittade på varann, "vad sa hon"??
Hon känns ju kanske lite liten men det kom så passande, haha! Hon känner verkligen igen plinget från micron, hon vet precis vad det handlar om. Mat eller välling...

Nähä, ska sova nu tänkte jag. Hoppas jag slipper hostan och hoppas att Agnes sover bra, har varit dåligt med det de sista dagarna.

Ha det gott!


Bullbak

Idag känner jag mig bättre, lite snorig och tjock i halsen och så är det j den där förbannade hostan som är sååå jobbig. Den började igår direkt när jag skulle gå och lägga mig, alltid!! Så jag låg där och hosta och hosta, tryckte i mig läkerol och vatten. Jocke var nog rätt irriterad, hmm!

Nu har jag bakat bullar som vi strax måste smaka. Gott!


1 maj

Idag har det varit en lugn dag. Jag har kännt mig febrig och allmänt hängig så Jocke är hemma.
Barnen har varit ute och lekt hela dagen och till lunch så blev det grillad korv och sallad tillsammans med Fia & familj.
Efter lunchen så tog Jocke tjejerna och åkte iväg (för att hämta ärtor till vildsvin????). Jag la mig i soffan på altanen och somnade en stund, skönt!!

Nu sover barnen och Jocke är iväg och fixar med ärtorna. När han kommer så ska vi äta räkor, mmm.
Passar på att vila lite i soffan innan.

Ha det bra...


RSS 2.0