Men hallå....

.....glömde ju säga att idag så har vi bokat biljetter till LA, jippiiiii! Ska bli så kul, längtar!
Det blir jag, Jocke och Saga....Engla kommer att vara hos farfar och Agnes hos Fia m. familj. Snälla familjer man har :))))

Jockes syster bor i LA och nu ska dom vara husvakt och hennes killes faster. Så vi kommer att bo där med dom.

Den 24 juli drar vi...........


Goliat på besök

Idag vaknade jag strax efter 7, helt ensam i sängen. Jocke och Saga och Engla var redan uppe, själv hade jag inte hört ett ljud när dom steg upp. Har sovit som en stock hela natten. Var nog rätt trött då, har lite ont i halsen så jag behövde kanske det....
Vid 8 vaknade Agnes och då kom också Fia med Goliat som vi skulle vara barnvakt åt ett par timmar. Jag och Jocke tog barnvagnarna och hämtade syren skott som Jocke nu planterat längst staketet, kommer bli jättefint när dom växer upp, ehh, om typ flera år :(
Blev en liten promenad när Fia kom tillbaka.

Resten av dagen har varit lugn. Nu på kvällen så åkte jag iväg och jobbade några timmar och sen blev det Desperate...

Ska lägga mig nu och hoppas att halsen blir bättre.

Kram


Lugn dag...

Ännu en dag som gått. Jocke har jobbat hela helgen, tråkigt men man är van. Han jobbar sista natten inatt och sen är han ledig ett tag.

Idag har det varit lite mulet men ändå rätt varmt. Vi har bara tagit det lugnt. Jag har suttit på altanen medans tjejerna har lekt. Har börjat göra i ordning den mysiga delen på altanen, där man kan sitta i soffan och bara ta det lugnt. Skulle vilja åka iväg och köpa lite tyg att hänga upp där ute, lite glada sommarfärger. Jag har också lite ljuslyktor och annat som jag vill hänga upp, kommer bli mysigt!

På eftermiddagen så tog Ann och Tove med sig Saga och Engla på kalas till Anns pappa så jag och Jocke hade några lugna tysta timmar innan han drog till jobbet. Agnes låg och sov i nästan två timmar, fick väcka henne så hon skulle kunna somna nu på kvällen.

Har suttit med schemat för mitt nya jobb, ett jäkla pyssel att få sina pass på rätt ställe. Vi funderar ju på att ta med Saga till faster i LA under juli så det blir många pass på få dagar. Man vill ju inte vara i LA för kort tid heller, mycket av tiden så reser man ju bara.

Imorn är det öppnis, får se om vi åker dit. Engla och Agnes är ju lite förkylda än.....vill ju inte smitta ner någon annan stackare.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite bok...godnatt.



Glass efter maten. Gott men kallt tyckte Agnes


image233image234

        image235


Hej hej....

....har helt glömt att skriva de här dagarna som varit. Det har varit så otroligt skönt väder ute (nästan sommarvärme) så man har bara varit ute hela dagarna och sen har jag bara glömt bort.
Barnen älskar att kunna vara ute hela tiden och kunna springa ut och in som de vill, speciellt Agnes, så nytt och spännande för henne.

Nu sover barnen så jag ska vika lite tvätt och sen äta godis, mmm!

Skriver mer en annan gång....

Kram

Ett högt och tydligt NEJ

Sitter på altanen i solen och väntar på att Jocke ska stiga upp.
Idag ska vi grilla, första gången i år. Kommer bli supergott, hoppas jag. Hoppas också att solen ligger kvar ett tag på altanen så man kan sitta ute och äta utan att frysa.

Idag har Engla varit hemma. Precis innan vi skulle åka till dagis så tyckte jag att hon kändes varm och det stämde, hon hade 38 graders feber. Hon varit rätt pigg ändå så vi har suttit ute hela dagen och bara tagit det lugnt. Satt och läste tidningar och drack kaffe.

Efter att vi hämtat Saga så åkte vi till lilla kiosken och åt en varsin glass, mmm, gott.
Agnes nöjde sig otroligt nog med en banan???? Trodde jag aldrig. När jag försökte ta bananen från henne så fick jag ett klart och tydligt NEJ, haha, lät lite kul!

Nehe, nu får faktiskt Jocke ta och stiga upp, annars kan vi aldrig äta, inte när det är varmt iaf...

Ha det gott....kram

Härliga sol

Sol idag med, skönt!

Idag efter lämningen på dagis så var jag på utvecklingsamtal för Engla. Fick bara höra bra saker :) Stolt mamma....
Sen åkte jag iväg för att kolla schema inför det nya jobbet, det är ju ett tag kvar men vi är några som ska jobba och det är ännu fler pass att fylle ut så det blir väl en del pyssel. Tar ett tag innan man får ordning på det antar jag...
Lilla Agnes sov ute i vagnen under tiden.

Ungarna har varit ute hela eftermiddagen, jag satt på altanen, skööönt!

Nu ska jag slapp framför tv:n.

Kram och godnatt

Hemma igen

image231
En "solpippa" enligt Engla, hihi...



Så var man hemma igen. Vi kom hem igår runt 16:00, kul att träffa barnen, pussa och krama på dom :)

Helgen har varit hur skön som helst, jag kände mig verkligen utvilad när vi kom hem, och det var ju det som var meningen. Var så skönt med Hagaparken så nära, igår så tog vi en promenad dit och bara låg i solen och njöt med en varsin glass, nice!!!

Idag så gick vi ut direkt efter frukost och var sedan ute nästan hela dagen. Både fika och lunch ute i solen, krattade lite löv, planterade lite blommor och bara fixade.
Jag har märkt att sedan barnen är ute mer så har Saga haft lättare att bara sätta sig ned med en pysselbok, pärlplatta eller liknande. Hon har haft lite svårt för det innan, hon har liksom inte haft tid....det är klart hon är ju äldre nu så det kanske börjar bli roligare med pyssel.

Imorn är det kvartsamtal med Engla, ska bli spännande och se vad de har att säga.

Jag hoppas på fint väder så man kan vara ute mycket imorn med....

Dags att lägga in lite räkningar....kram

(lite bilder från idag)

image226

image227  image228

image229


Idag har vi gått och gått och gått........

Har precis kommit tillbaka till hotellet och NU skiner solen för fullt, lite sent kanske. Man kanske får ta sig sig en promenad i Hagaparken medans solen fortfarande är uppe, syrrans och hennes mans favvopark, HAHAHA. Fia, du vet nog vad jag menar :)))

Idag har vi gått lååååångt. Vi gick från hotellet och in till stan, humlegården och sen Gamla stan och så vidare till Skånegatan, Söder. De e långt, vi lär ju ha gått minst en mil, bra där! Men vi var helt möra när vi kom fram till Koh Phangan typ 3 ½ timme senare, och hungriga. Så där käkade vi sen lunch/middag. Gott, men nu känns det faktiskt som man gått igenom deras meny.

Sprang igenom några affärer men ingen värstingshopping. Vi hittade bakskålar från Rosti, hur fina som helst. Rosa och jättefina!!!
 
Nu blir det nog en promenad och sen lite snacks vid tv:n.
Hör fåglarna kvittra utanför fönstret, HÄRLIGT!!!





Första dagen barnfria

Sitter nu i sängen efter en god frukostbuffe på hotellet, proppmätt. Varför måste man äta sååå mycket bara för att det är en buffe, man är ju mätt efter hälften.

Har försökt skriva tidigare men har inte komit in på min blogg, men nu äntligen så gick det.

Igår efter att ha varit på hotellet en stund så drog vi in till stan. Det blev sen middag på Texas Longhorne, efter att ha stått och väntat på bord i drygt en timme. Men det var det värt, supergott!
Sen mötte vi upp en några kompisar och drog till Mosebacke där min kompis brorsa spelade, Love It Loud. Tog några öl och avslutade kvällen på Ljungren.
Det blev en ganska lugn kväll (småbarnsföräldrar som vi är, hehe), var väl hemma runt 02:00. Men trevligt var det, inte varje dag som jag och Jocke kan gå ut och festa tillsammans :)

Idag blir det nog ganska lugnt. Vi tänkte snart gå ner till relaxen och krypa ner i bubbelpoolen och sen blir det en sväng på stan.

Saknar mina tjejer....

image225

image223
Står halvfrusen och väntar på bord på Texas....

image224


Kram på er, hoppas ni får en lika härlig dag som vi..........

Hjälpreda

 image221

Agnes hjälper mig att hänga tvätt. Har iaf ringt till Fridays, behövde inte boka bord vilket var lite skönt. Då behöver man inte passa någon tid.
Funderar på om jag ska gå ut en sväng, solen skiner men jag är inte så säker på att det är så varmt efterson det verkar blåsa. Agnes är rätt gnälig så det bästa kanske är att sätta henne i vagnen och gå en stund, får se...

Hej hej!


Dagens "att göra"

Barnen är på dagis idag så jag ska passa på att fixa:

Boka bord på Fridays
Boka bord för brunch
Tvätta
Packa lite kläder


Onsdag

Nu har jag lagt Agnes, hon var trött idag så hon fick komma i säng tidigare. Fortfarande trött efter att ha varit sjuk så länge. Nu är hon iaf mycket bättre  magen och inget kräk idag! Hoppas, hoppas att det är på väg bort.

Saga och Engla har varit på dagis idag så jag, Jocke och Agnes var bara hemma och tog det lugnt. Var ute en stund på tomten och fixade. Lite småkallt tycker jag, vill ha sol nu!!

Ikväll tänkte jag ha en "millakväll". Färga ögonbrynen, fila och måla naglarna, kanske lägga en mask och sånt! Vill vara fin i helgen när vi ska ut och käka, träffa lite vänner.....ska bli kul!

Ann kom förbi på en fika idag, hon fick noppa mina ögonbryn, hehe, slipper jag det ikväll.


image219

 image220
 Stooooor mun, haha!


Engla

Ett ljus för Engla!

image217


Teckensnitt

Jag vill ändra teckensnitt på texten i mina inlägg men jag vet fasen inte hur man gör.

Nån som vet???

Testar

Testar lite bara.....

Snö och regn

Hemma hos oss så är det just nu snöblandat regn!!!!???? Hallå, jag trodde att våren hade kommit, den var iaf här en snabbis. Nu har det varit grått, trist och kallt i flera dagar. Jag vill ha vår nu!!!

Jag tänker iaf beställa det tills vi ska vara barnlediga, för då vill jag sitta på en solig uteservering och dricka en öl, nice!!

Agnes sover och Engla och Saga tittar på Lotta på Bråkmakargatan, Engla är mycket piggare men tydligen trött nog att titta på en film för det händer ju inte annars :)
Jag ska sätta mig i soffan och passa på att läsa lite bok innan det blir full rulle igen..

Hej då!!

Lördag

Har inget att skriva idag. Sitter och tittar på Körslaget, Jocke jobbar, har rätt tråkigt faktiskt!
Barnen fortfarande sjuka så det har blivit önnu en dag inne, puuh! Ja ja, skriver inte så mycket mer om det, börjar kännas tjatigt :)

Såg När & Fjärran idag, handlade om NY. Nu vill man ännu mer dit, fasen att man inte har massor med pengar :(

Nu är det Team Brolle, måste titta!!

Kram




Mina tjejer

Har precis tittat på ett avsnitt av Barnmorskorna på SVT Play. Har missat dom innan eftersom jag tittat på Lost.
Åhh, vi har sagt att vi INTE ska ha fler barn och det vill jag inte nu heller men........tänk att aldrig mer få föda fram ett barn. Det är så sjukt stort, jag skulle kunna föda hur många barn som helst :) Kanske ska bli surrogatmamma, haha. Nä, tror inte det va!

Men att ligga där och kämpa, och ha så ont som man typ aldrig nånsin kommer ha igen, och sen få den lilla på bröstet. Finns inget bättre, oslagbart!
Neeeej, jag lovar, det blir inga fler barn. Ska orka me de man har, hehe!

Eftermiddagen har varit lugn. Engla och Agnes har sovit rätt mycket och Saga har varit ute och lekt. Engla blev piggare på kvällen, inget kräk men heller ingen mat. Hoppas hon mår bättre imorn!

Lägger in DÅ och NU bilder på tjejerna...

                                                                                                                                                                                                                                       
                                                           

Tiden går fort............

Och så nästa..

Alla barnen somnade ju sött igår. Engla sov hela natten utan ett ljud, eller ja, hon kom in vid typ 04:30 och ville ha vatten och sen somnade hon mellan mg och Jocke.
Värre var när Agnes vaknade och började gallskrika vid typ 02:30 Gick upp och då hade hon spytt ner hela sig. Så det var bara att duscha av henne, vilket inte var populärt...hon somnade iaf om ganska fort, skönt.

Idag är dom ganska pigga, Engla lite trött efter att hon inte fått i sig tillräckligt med mat så hon ligger och sover men det har iaf inte kräkts ngt. Saga och Jocke är ute ch städar ur gamla volvon. Måste bli av med den nu. Vi vill inte ha den ståendes, den används ju inte!

Jocke jobbar hela helgen så jag hoppas tjejerna håller sig någorlunda friska. Vore skönt att komma ut lite.
Nästa helg är vi barnlediga, jiiipppiiii!!!!!!!!!!!! LÄNGTAR, LÄNGTAR!!!!!

Hörs. Kram


Nu så...

.........ligger barnen i sina sängar och sover. Hoppas på att det blir en kräkfri natt. Engla har mått sådär idag. Ett tag trodde vi att vi skulle bli tvungna att åka in med henne eftersom hon inte ens fick behålla sitt vatten. Vid 14:00 hämtade jag Saga på dagis och sen in till Norrtälje och köpte vätskeersättning. Nu har hon fått det hela kvällen och har blivit mycket piggare så jag hoppas att det håller i sig. Lillskrutt, hon är så hungrig att hon inte kunnat hålla sina fingrar borta från Agnes och Sagas mat. Hela tiden säger hon att hon är hungrig.

Stackarn, man vill så gärna ge henne en stooor tallrik med mat men vi är säkra på att äter hon det så kommer det upp lika fort.

Jocke och jag har precis ätit hemlagade köttbullar i tomatsås som Jocke lagat, supersmarrigt!!!!
Nu ska vi, eller iaf jag, titta på "So you think you can dance". Första livesändningen, ska bli kul och se om de är duktiga..hoppas det skandinaviska är lika bra som den amerikanska!

Kram


Ska det aldrig ta slut.....

Magsjukan fortsätter för Engla, både fram och bak. Hon spyr upp det lilla hon får i sig men är ganska pigg så det är väl ett gott tecken. Men fortsätter det så vet i sjutton, snart är det bara ben kvar. Nu har det ju hållt på i 4 dagar. Ja, vi får se vad som händer under dagen.

Här har Jocke moppat golvet, känns som huset är fullt av kräkbaciller. Nu ska vi passa på att ta det lugnt. Vädret är tråkigt så det blir en innedag (med tanke på Engla med).

Fortsättning följer......

 

..........

Kom precis hem från Ann. Kände att jag behövde komma iväg en stund. Fika, prata, skratta och så....stack iväg direkt när barnen var i säng.

Idag vaknade jag strax över 5:00 av att Engla tassade omkring. Tvingade ner henne i säng igen, tycker att 5:00 är liiite väl tidigt. Somnade om och vaknade igen vid 06:30 av att Englan igen tassade omkring. Hon ville att jag skulle höja ljudet på tv:n. Hittade dosan bredvid mig på huvudkudden, gullunge, där hade hon lagt den så fint!!
Då var det bara att stiga upp eftersom hon gjort i blöjan. Försökte smyga omkring så inte Agnes skulle vakna men Engla är inte direkt bäst på att viska haha, typ ett ord, sen bara BLA BLA BLA.

Engla fick vara hemma idag med och kommer att vara det även imorgon, hon är inte riktigt kry än.

Har varit på BVC också. Vägde Agnes och Engla. Agnes går upp som hon och BVC tanten blev impad när hon knallade omkring som ingetting (stolta päron).
Vägde lilla Engla med som inte väger allt för mycket. Vi ska dit igen i maj och se om hon går upp nått, annars skulle vi kanske få träffa läkaren. Ok att hon är världens smalaste lilla 2-åring men hon rör sig ju också väldigt mycket, inte stilla precis. Sen har hon en pappa som var lika tanig han när han var liten....
Skönt iaf att de tar det på allvar på BVC man blir ju lite orolig när hon är så lite och inte speciellt stor i maten.

Hade tänkt gå på babysång imorn men vi får väl se hur det blir nu när Engla är hemma. Blir väl en till hemmadag, puh!!!

Ska krypa ner i sängen nu...natt natt.


                                                                         

image204

Tjejerna fikar, när de inte hoppade studsmatta (söndags)

                     image206
 Galen bebis jagar kameran.....


Magsjuka

Igår innan middagen så började Engla bli trött och hängig. Lite senare så hade hon feber. Hon fick krypa ner i våran säng vid läggdags och efter bara 5 minuter så spyr hon ner sig själv och sängen, stackars liten!!!

Idag har hon varit hängig hela dagen, feber och allmänt trött. Hon har legat i saccosäcken hela dagen och slumrat till några ggr. Nu till kvällen har hon varit piggare, fortfarande lite feber men piggare!
Agnes har också feber, ytterst lite!
Ja, så här har det varit en slappdag. Hoppas de är piggare imorgon så man kanske kan komma ut en stund.

Nu är jag trött och ska lägga mig i soffan och titta på So you think you can dance.....

Kram kram


Lunchpaus

Står vid spisen och lagar lunch, köttbullar och spagetti.

Helgen har, och är fortfarande, aktiv. Just nu håller vi på att rensa bort ris och stockar från en gäng nedfällna träd.
Vi bär ris och lägger på brasan och gubbarna bär stockar som ska bli våran ved sen.

Igår var vi ute från 9:30 till 16:30 och gjorde bara en massa nytta. Jocke satt upp studsmattan som tjejerna fått och jag städade altanen på skit som man bara ställt ut där under vintern. Nu är det rent och snyggt och snart kan man ställa fram altanmöblerna, nice!!
Ungarna älskar studsmattan. Direkt efter frukost så stack dom ut och studsade och de studsar fortfarande. Vi har även fått två barn till efter att studsmattan kom upp, haha! (Tuva och Tindra). Så nu är vi 7 i familjen.....

Igår kväll kom Ann med killen, vi käkade middag och drack öl och vi, mysigt! Trött var jag.....efter att frisk luft. Man lär väl vara lika trött ikväll.

Nä måste ta tag i maten. Ha det bra

                                         

                                                 
                                                                        

Lugn dag

Idag har varit en lugn dag. Skjutsade barnen till dagis, lade Agnes och sen satte jag mig i soffan och bara slappa, skööönt!
Efter att Agnes vaknat så gick jag och Fia en långpromenad och sen städade jag ur bilen, det värsta iaf :). I helgen ska den bli tvättad, den är mer grå än svart :). Man får skämmas när man åker omkring i den...
Jocke är ledig i helgen så vi har tänkt göra en massa nytta på tomten, fälla träd, städa och sånt. Snart är det ju faktiskt sommar, hoppas jag! Man blir ju härligt glad när det är så vårigt ute.

Ikväll har jag varit på föräldramöte för Saga, det var lugnt, brukar annars vara rätt stormigt hehe. Tove var barnvakt eftersom Jocke jobbar, så barnen var härligt uppspelta när man kom hem :). Nu sover dom iaf.

Nu ska jag titta på Spårlöst....ha det bra.....kram

                                    image195
En bukett med syrenkvistar som inte är så fin nu men kommer vara vackert lila snart..........och dofta underbart.

Bilder

Dags att sova men först måste jag lägga in bilder på lilla Agnes som gick utomhus första gången idag. Först bara stod hon på gräsetsom förstenad , vågade inte gå. Efter en stund så tog hon några stapplande steg :) Kul att sitta också, mycket kul på marken att pilla på...

                                                                    
                                                             
                                                                                                                                                                                                                      

Utmanad!!!

Har blivit utmanad av Fia igen....oki!

Tre namn jag går efter:

Camilla
Mamma
Smuffen (hihi, pinsamt)

Tre saker som skrämmer mig:

Att nånting ska hända barnen
Att nått ska hända Jocke
Miljön

Tre saker jag har på mig: (nu eller?)

Mysbyxor från Sobea
Svart långärmad topp
Sjal runt huvudet

Tre sanningar:

Ibland är jag så trött på mina (ibland 4) barn
Mest älskar jag dom :)
Önskar jag hade mer pengar...

Tre saker jag verkligen vill ha:

Friska barn
Supermycket stålars...
En underbar trädgård

Tre personer jag utmanar:


Mefashion
Miaslillahörna
mariapettersson







Jag vill, jag vill!!!

Fastande framför datorn och alla amerikanska shoppingsajter.
Tänk att få åka till USA nu och bara shoppa massa kul när dollarn är grymt låg. Hur kul skulle inte det vara!!!!!!!!!!
Ny barnvagn och annat skoj, åhhhh!!

Synd bara att det ska vara så dyrt att åka dit, och så vill man ju ha MASSA pengar med sig så man kan handla massa massa pryls!
Jaja, en annan gång. Får väl nöja mig med att drömma tillsvidare, hmm!

NU ska jag sova, natti natti.

                                                    

Tillbaka

Nu äntligen kan man skriva. För er som undrar så har bloggen legat nere i några dagar så man har inte kunnat skriva :( men nu så....

Idag har det varit massor av sol och suuupervarmt.
Imorse var det rätt grått och tråkigt och man blev på lite dåligt humör eftersom det varit sol de andra dagarna (dock rätt blåsigt).
När solen äntligen tittade fram så tog jag och Agnes en promenad och bara njöt, mmm!
Efter att jag hämtat barnen på dagis så gick vi upp till Fia och satt på deras altan. Där är det riktigt skönt att sitta när slen ligger på. Man kunde sitta i t-shirt och det var fortfarande jättevarmt.
Man blir ju lyckligt av det....
Så där satt vi och drack kaffe och bara njöt medans barnen lekte. Försökte få Agnes att sova i vagnen men hon skulle bara gå och gå och gå! Hon är ju bra lycklig av att kunna gå omkring ute, mycket spännande :)

Nu på kvällen så har ja jobbat lite med D & D, tå autistiska tvillingar, var på hamburgerafton med disco. Åhh, dom tycker det är kul att få dansa. Hoppas och gungar där på dansgolvet.
Dom kommer ju att bli mitt jobb from 1 juli så det är kul att få jobba lite med dom innan det börjar på allvar, få lära känna dom bättre och så!

Hoppas det blir lika varmt imorgon också, kanske man ska passa på att städa och tvätta bilen, DET BEHÖVS!!!
Men när det är så där varmt och skönt blir det lätt att man bara sitter i solen och njuter :)
Jaja, vi får se!

Nu ska jag lägga in lite bilder och sen hoppa i säng. Kram kram!

                        image183

Agnes knallar omring på altanen (söndags)

                        image184
Saga dansar som en prinsessa :) Ser mest galen ut haha

                       image185
Agnes redo för promenad i solen

                      image186
Två mycket glada tjejer på morfars fyrhjuling

                      image187

                      image188
Saga i sin snygga rosa outfit hihihi

                      image189

RSS 2.0