Lugn dag...

Idag har vi varit på öppnis, eller snarare Jocke, Saga och Engla. Jag tog med mig Agnes och åkte och handlade lite mat. Bäst att att passa på nu innan Jocke ska jobba hela helgen, är inte så sugen på att ta med mig alla tjejerna för att åka och handla i helgen.
Jag och Agnes åkte till öppnis en stund efter att vi handlat, då kunde hon leka lite med Goliat.

När vi kom hem så gick Jocke och la sig, Saga gick ut och lekte med Tuva och Agnes somnade ute i vagnen. Så här var det lugnt och skönt....jag och Engla passade på att fika på kaka och mjölk, mmm!

              image145

Har surfat runt lite på nätet, är sugen på en ny soffa. Nu har ju ju en 2-sits och en 3-sits. Fåtöljen får inte ens plats, den står i datarummet precis innaför dörren så man knappt kommer in, puh! Då kan vi ju lika gärna sälja den och köpa en 3-sits + en schäslong i nån snygg färg, typ orange eller turkos. Och så tapetsera väggarna vita, snyggt!!
Synd bara att det kostar både tid och pengar :(

                                          image144
Idag fick Agnes sitt nya nappband som vi beställt på just4u.se. Jättesött! Man beställer och så gör hon det efter beställning, har jag fattat det som. Finns även kläder och lite annat..

                                                                         



Nähä, ska börja ta fram lite pyjamas och sånt. Agnes börjar bli trött...

Torsdag

Orkade inte skiva något igår, var trött.

Vi var ju iväg igår. Stannade på IKEA Barkarby och sen tog vi Stinsen på vägen hem.
Blev inte så mycket på IKEA, mest bra-att-ha-grejer som ljus, galgar och sånt. Inget kul alltså!
Det blev iaf ett par jeans, det behövde jag verkligen. Hittade en jättefinklänning med och så lite grejer till barnen såklart...

Nu får jag inte sitta här längre, datorn brummar säger Jocke. Vi ska fortsätta titta på filmen nu......

Väntar...

Snart åker vi till IKEA och Stinsen. Väntar på att Fia ska bli klar...
Har en liten lista på vad jag behöver handla men det lär ju bli mer än så, blir det inte alltid det??

Skriver mer i kväll när jag kommer, se vad som handlades!

        image140

Engla sitter och väntar på att Agnes ska bli klar med sin välling....det kan ju faktiskt bli en liten slurk över, och den dricker Engla gärna upp :)

       image142

       Engla lånat mammas make...



Tävling

      image139

Var med och tävla om dessa snygga pumps hos josieeme.blogg.se. (kunde inte länka, sorry)

Bilder

Tänkte lägga in lite bilder från igår då det var fint väder. Annat mot idag....brrr!

Nähä, det gick tydligen inte. Rätt ofta det blir så här på bloggen, irriterande!

Imorn ska jag och Fia åka iväg en sväng. Tänkte gå på IKEA och så skulle jag vilja köpa de där jeansen jag skrev om tidigare, kanske jackan med, får se!

Åhh, nnu funkar det...

            image133
            Fika på trappen..

            image135

            image134
            Saga och Engla lagar mat.

            image136
            Agnes gungar för första gången, satt där som en liten säck potatis haha. Men hon tyckte det var kul!!

            image137
           

Aj aj, Engla fick en smäll i huvudet. Saga lekte men en sopkvast som hon snurrade runt och där stod lilla Engla. Såg inte först att det gått hål och att det blödde. Hon fick ett bamseplåster när vi kom in, då blev det bättre. Blir alltid bättre med plåster :)) Hon har en snygg blå bula där nu...

Godnatt!!


Hej hej....

....orkar inte skriva så mycket men ska skriva några rader iaf.

Idag har det varit hur härligt som helst ute. Vi var ute mellan 10-14, passade på att slänga på massa skräp på släpet som Jocke körde till återvinningen, så nu är allt det borta. Typ 1 år senare....
Fikade på trappen och grillade korv till lunch, myspys!

Jocke började få ont i magen på eftermiddagen så han låg i sängen. Jag tog ungarna med mig till Mc Donalds så käkade vi middag där tillsammans med Ann. Ungarna var nöjda såklart när dom fick "habujja".

Nu har Agnes blivit dålig med. Vi har ju i ett par dagar trott att det varit tandbajs men det kan nog kanske ha varit magsjuka. Typ efter hundra blöjbyten och en nerspydd mamma så ligger vi nu i sängen.
Barnen blir hemma från dagis imorn, vi ska försöka ta det lugnt.

Lägger in lite bilder från dagen imorgon, orkar inte nu....trött. Godnatt!

04:13

Sitter uppe med Agnes som inte kan sova. Hon vaknade vid 03:15 och hade bajsat så det var bara upp och byta blöjan ner i sängen igen och hoppas på att kunna somna. Så fort vi lägger oss i sängen så börjar hon gnälla igen, då har hon bajsat igen!!!! Dom där jädrans tänderna....hon ville inte ha väling heller sså till slut tog vi upp henne.
Så nu sitter jag här och hoppas på att hon blir trött snart.....Jocke fick sova nu så får jag sovmorgon ist...

Ska försöka söva henne så jag får sova lite, är trött!!

Godnatt (hoppas jag)


Ps. Saga har inte kräkts, skönt!!!!


Magsjuka???

Idag har det varit kalas hos Sagas kompis som fyllde 5 år. Jag tog med mig de stora tjejerna medans Jocke var hemma med lilla febriga Agnes.

På kalaset så tyckte jag att Saga var ovanligt lugn (vilket hon inte alltid är), åt inte så mycket kakor, tackade tom nej när det bjöds på mer, hmmm, inte riktigt Saga det! Men jag tänkte inte så mycket på det utan tyckte att hon var duktigt som satt stilla och inte slängde sig över kakfatet, haha!
Lite senare så kommer fördelsedagsbarnets mamma ner och säger att Saga spytt i deras rum!!!!! iiiihhh, faan vad pinsamt. Det var bara upp torka samtidigt som jag själv satt där och hulka, några barn (dom mindre) stod runt om och tittade och tyckte det var spännande när jag satt där på knä och nästan själv spydde???
Jag måste säga att jag tyckte det var väldigt många som gick efter att detta hände, hahaha! Inte så konstigt kanske...
Ja, nu hoppas jag bara att det inte var magsjukan utan att hon hade ätit för mycket och att det kom upp efter att hon hoppat omkring för mycket, det har en tendens att göra det på Saga. För är det magsjukan så lär det ju vara fler som ligger och spyr inom den närmaste tiden och det är ju inte alls kul.
Vi får se hur hon mår imorn, hon har iaf inte spytt något mer efter det.

Ikväll har vi tittat på film, Juno. Tyckte de var jättebra, mysig liksom! Nu ligger vi i sängen, ska läsa lite innan jag somnar.

Imorgon blir det nog öppnis, om det inte händer något mer med Saga förstås!!

Sov Gott!

Trotsa vädret

               image125

Idag trotsade vi blåsten och åkte på liten picknik till ett naturreservat i Kapellskär.
När vi steg upp i morse så var det fint väder hemma, blåste litegrann men vi kände att vi ville åka iväg bara familjen och göra nått mysigt så vid 10-tiden satte vi oss i bilen med varm choklad, kakor och korv.
hela vägen så sken solen så vi tänkte att det blir nog jättehärligt.....när vi steg ur bilen blåste det lite för mycket men ingen sa nått, båda ville nog hålla god min, det skulle ju bli mysigt!!
Men vi grillade vår korv, drack vår choklad osv. Och det var faktiskt ganska mysigt trots att maten blåste iväg.
Barnen tyckte iaf att det var kul att få gå ut på bryggan vid vattnet och kastade i lite pinnar och så...

Efter vår lilla utflykt så åkte vi hem och hemma var det mycket skönare, satte oss på trappen och fikade i solskenet . Och så ställde sig Jocke och tvättade bilen så nu blänker den fint, herregud vi tvättade den i måndags, inte ens en vecka sen.

Såg idag att Agnes har två tänder till på gång, dom två uppe i mitten, så hon har lite feber och har varit rätt gnällig på eftermiddagen, hoppas natten blir lugn ändå :)

Åhh, idag gjorde vi egna hamburgare och hamburgerbröd, såå gott. Godast när man gör det själv.
Sen blev det lite lördagsgodis och filmen Sweeney Todd, skum film måste jag säga. Fan, dom sjunger ju hela tiden. Hade det inte varit för Johnny Depp så hade jag nog inte kollat, nu skär han halsen av nån.....euhh! Men så är det ju Tim Burton som är regissör med, säger kanske allt haha!

Imorn är det kalas, Sagas kompis fyller 5 år.

Nu ska jag lägga undan datorn och titta lite på filmen. Hej då.......


              image126

              image127

              image128

              image129

              

             

Fredag

Tänkte skriva några rader innan jag går och lägger mig. Man får ju höra att man är dålig på att uppdatera (läs Ann, hehe).

Idag har vi iaf varit på öppnis, jag och tjejerna. Det var lungt och skönt, bara vi, syrr och en kompis och deras barn. Skönt att vara där när Jocke ligger och sover, slipper man tänka på att man inte stör honom.
Sen hem och tog det lite lugnt, barnen tittade på Lotta, bråkade lite, lekte lite osv.

Drog in till Norrtälje efter att barnen gått och lagt sig, handlade lite mat och kaffe hos Ann. Kom precis hem, tänkte gå och lägga mig och läsa nya numret att Mama.
Skönt, nu är Jocke ledig hela helgen så imorn tänkte vi kanske åka iväg nånstans och ha lite picknik, hoppas det är fint väder bara!! Annars får det väl bli ngt annat.

Nä, nu ska jag krypa ner i bingen, Agnes har vaknat en del nu på kvällen så man vet aldrig hur natten blir, lugn får vi hoppas :)

Hörs imorn..........kramar!

Ps. Har inte blivit nån jacka och jeans än :(

Jag som trodde barnen var trötta....

Här sitter jag och väntar på att barnen däruppe ska somna, trodde dom var jättetrötta. Saga somnade i soffan strax innan 6 så jag bar upp henne och sen så ville Engla gå och lägga sig......nu ropar dom....kommer snart!
Såja....jo, så då la jag Engla också ganska tidigt men nu är dom huuur pigga som helst däruppe. Okej så länge dom ligger och pratar men inte börja leka hejvilt och bråka med varann, det är inte okej.

Idag har vi varit ute rätt mycket, har varit jätteskönt väder. Tog en kopp kaffe på trappen och bara mös efter promenaden, skönt!
Imorgon blir det nog babysång, gå på stan en sväng! Skulle behöva ett par jeans! Dom här är fina......eller? Är faktiskt lite sugen på ett par utsvängda med kanske :) Har också hittat en fin jacka på HM, känns ganska ok att kanske gå och köpa sig en vårjacka snart, det är ju inte direkt minusgrader på dagarna..


     image123                          image124

Nu ska jag titta på Gossip Girl som jag spelade in igår sen kommer syster Tove in och kollar på Lost med mig.
Ha det så bra...kram


Mellis

Sitter och väntar på att Jocke & tjejerna ska komma hem från dagis. Så snart blir lugna tysta hemmet fullt av liv, oj nu kommer dom!!!
Ska käka lite mellis nu, ute på trappan tror jag. Riktigt härligt väder ute :)) 

Hörs sen!

Huvudvärk

Ikväll har jag grymt ont i huvudet så jag orkar inte skriva något idag. Vi ska lägga oss i sängen och titta på Prison Break tänkte vi.....god natt!!

Lägger in bilder på barnen när de badade efter middagen.



          image119


          image120


          image121    


         image122


         Så här söta kan de vara.....när de är sams :)


 

Storhandling & Mc Donalds

Nu har vi varit och storhandlat och käkat middag på Mc Donalds. Gud vad skönt att ha fullt i kylen.
Hade tänkt lämna båda barnen på lektornet medans vi handlade men icke....Engla skulle inte vara där utan ville hänga med oss. Det första hon gör är att ta en avokado i varje hand och så springer hon runt grönsaksdisken, skitglad!!! Mamman efter.....pust!
Man kan skratta åt dom i början men om dom fortsätter röja så blir det inte riiiktigt lika kul efter ett tag. Som tur var satt hon nöjd i kundvagnen och åt banan.

Imorgon är det dags för dagis för Saga och Engla så man får väl kanske passa på att ta det lugnt.

Nu tänker jag krypa ner i sängen, börjar bli täppt i näsan :(

Titta vad jag hittade :)

Gratis godis, mums!!


                              Gratisgodis.se

Hemska trotsiga kaxiga barn man har.....

Varför ska mina barn bråka hela tiden, springa omkring hela tiden trots att jag ber dom att inte göra det för att pappa ligger och sover efter jobbet. Jag fattar inte????? Just nu är dom så trotsiga och man vill bara slita håret av sig, man blir fullständigt galen, gaaahh!

Barn till salu, någon som är intresserad??? Billiga också!

Det ska bli skönt när det blir varmare ute och de kan springa ut och in som de vill, jag längtar.


Har precis nattat Agnes ute i vagnen så nu hoppas jag hon sover en stund innan vi ska till BVC. De andra barnen har jag skickat upp på övervåningen, än så länge leker de snällt och håller sams, håller tummarna!!

Ikväll blir det Mc Donalds till middag, vi har lovat Saga. Den årligen presenten från Mc Donalds som de får på posten.

Hörs ikväll...kram

Nu bråkar de, jippi....

Söndag

Sitter och tittar på En annan del av köping, dom är så söta!!

Dagen började med att tjejerna kom ner vid 06:45 och så låg i gosade i sängen allihop en stund.
Sen var det frukost, på med kläderna och ut i fina vädret. Först lite picknik på våran baksida och sen kom Tove ut så vi gick en sväng. Blev lite varm choklad då med i solen, härligt! Känns som vår...
Sen blev det korv med bröd, också det ute. fasen vi var ute i 3,5 timme, rätt bra tycker jag! Måste passa på när det är fnt väder.

Och så har vi fått besök att tjejernas famor Lilian och Lennart. Dom kom ju hem från deras lååååånga semester i Brasilien så tjejerna fick en kul att leka med. Det var kul att träffa dom, fast dom var brunbrända och fräscha, avis!!!

Idag har Agnes börjat stå länge utan stöd, vi övade lite innan Jocke åkte till jobbet och sen ville hon inte annat än stå på egna ben, skitlycklig!!!


Ska lägga in lite bilder och sen krypa ner i sängen. Imorgon är det BVC som gäller. Saga ska på 4-års kontroll och Engla och Agnes ska vägas och mätas. 4-års kontrollen är tydligen stor så det ska bli spännande att se.
Ska nog fortsätta rensa härhemma också, har kommit igång nu!!

Hörs imorgon....kram!





                                                                                                                                                                                                                    image118
  

                                           


Bolibompadags....

Nu börjar Bolibompa så jag hoppas att tjejerna ska sitta still en stund. Dom har så gryyymt mycket energi, dom kan inte vara stilla en sekund. Springer dom inte omkring och tjoar så bråkar dom eller nåt liknande. Man kan inte bli annat än tokig!!!
Engla har blivit kaxig som få, Saga likaså, dom tar ju efter varann me...tur att Agnes är gullig och snäll....än så länge haha. Tur att dom är världens sötaste när dom sover, nää bara skoja, dom är söta annars också:)

Idag har vi varit ute en stund i det vackra vädret. Passade på att städa undan lite på altanen medans ungarna lekte i skogen. Eller man kanske mer kan säga att jag flyttade från ett ställe till ett annat :) Men det ska faktiskt slängas och det får vi göra när Jocke inte jobbar.
På eftermiddagen så kom Ann och Andrew på fika och lämnade paket till lilla Saga, en jättesöt klänning från POP.

Idag har vi (Agnes, mamma & pappa) övat på att stå utan stöd och det gick jättebra. Man såg hur hon verklgen kämpade för att håla balansen. Snart springer hon fram...

Lägger in lite bilder från kalaset igår och lite bilder från idag. Kram


                               

Saga 4 år!!!

Idag fyller Saga 4 år!!! 4 år!!! Gud vad stor hon är....

Vi vaknade imorse av att Engla fxade där uppe. Vi tänkte att vi skulle hinna upp innan Saga vaknade men precis när vi gick upp så hörde vi hur först Engla kom ner och strax efter Saga. Vi hade ju tänkt att vi skulle gå upp och sjunga för henne, istället så fick hon sätta sig vid bordet så kom vi sjungandes med paketen, härlig stämma så där på morgonen innan man knappt hunnnit säga pip!! Hehe.
Igår när de gick och la sig så vara Saga så spänd och förväntasfull så det tog nästan 2 timmar innan de somnade, vet inte hur många ggr vi var uppe med arga rösten...gaaah!

Hon blev iaf glad för sina presenter, klänning, prinsesskrona och lite annat.
Klockan 11 var det kalas och familj och vänner var här. Det är så skönt att alla tjejerna känner varann så väl, de sköter sig själva och har kul!
Lite korv med bröd och bullar och kakor blev det.
Inte vidare nyttigt för figuren känner jag. Tur att det bara är ibland :)

När alla gått hem så slog tröttheten ner, iaf på mig och Jocke. Saga och Engla fortsatte leka med alla nya presenter. Nu sover dom gott!!

Själv ligger jag i sängen och ska titta på Prison Break, riktigt spännande nu!!

Sov gott!!! Lägger in lite bilder från kalaset imorgon....

Äventyrsbad...

Nu har vi precis ätit frukost och håller på att packa badkläder, ska till äventyrsbadet i Kalmar. Hoppas det är lite folk så kanske man själv vågar åka lite, hihi!

Idag vaknade jag innan Saga så jag fick liten stund för mig sj'älv på morgonen, skönt!

Nu ska vi dra! Hörs sen....kram

Söndag

Sitter hos Marina, har precis ätit lite frukost och nu sitter vi och slötittar lite på Gossip Girl.

Resan till Nybro gick bra, det blev lite segt i slutet och Saga hade också tröttnat. Ville bara att vi skulle vara framme.
Tåget var lite sent men till slut var vi framme och då stod Maja och Marina och väntade på oss.
Man var rätt så mör när man kom hem till dom, skönt och hoppa i säng!

Igår så käkade vi lunch på stan, typ världens godaste pizza, mmmm! Sen iväg en sväng till pappa som inte mådde så bra, han behövde nån att prata med. Har precis pratat med honom i telefonen, och idag mår han bättre. Skönt!!

Igår kväll så kom två kompisar hit. Vi käkade lite och satt drack lite vin och bara snackade, mysigt. Man träffas ju inte så ofta.
När jag la mig så låg jag och tänkte på mina sötisar där hemma, åhh vad jag längtar efter att få krama och pussa på dom. Det är nog nyttig att komma iväg så där så man får längta lite efter dom, gullungar!!
Pratade med Jocke imorse och då hade Agnes stod utan stöd, inte så länge kanske men hon försöker. När hon kommer på att står själv så vågar hon inte och så ramlar hon ner på rumpan.

Lite senare ska vi iväg till farfar (tjejernas) och träffa dom lite och så blir det nog middag där.

Har glömt kameran hemma så det blir inga bilder, kanske fotar lite med Marinas kamera senare.

Kram

Jag vet....

....jag är dålig som inte skrivit på flera dagar, ni som klagar( typ Fia, Ann hmmm).
Nu ska jag iaf skriva lite grann innan jag går och lägger mig.

Idag har jag och Fia varit i Norrtälje en sväng, handlade jeans till Saga och Engla och så lite mums till våran tågresa! Och så tog vi en fika med Ann.
Sen iväg och hämta tjejerna på dagis. Så kul när man kommer och ska hämta dom och dom bara bråkar och inte vill följa med.
Bara bita ihop och hålla god min inför dagisfröknarna :)))) Jättekul!

När vi kommer hem så är ungarna jättepigga och rusar omkring som två tokar, man blir alldeles matt, puh!

Dom dagar som jag inte skrivit så har jag....hmmm.....ja inte gjort så mycket. Engla var på dagis första gången igår efter att hon varit sjuk, så nu börjar vi komma tillbaka till vardagen.

Imorgon åker jag och Saga till Nybro, ska bli kul :) Vi ska vara en stund på Öppna Förskolan innan så Saga får bort det värsta springet i benen!

Nu ska jag hjälpa sys T med datorn! Inte säkert jag kan skrive någto nu när jag är borta men jag ska iaf försöka gå in ibland!

Kram och sov gott!

Trött!!!

                  image92

Idag är jag riktigt trött...Agnes sov jättebra fram till 02:45 och efter det vaknade hon precis hela tiden, fick nog inte sova mer än 10 min i stöten. Det är så grymt jobbigt när dom håller på så. När hon väl somnade ordentligt vid typ 06:00 så kommer lilla Engla ner och bara bla bla bla. Mycket att prata om den där lilla!!

Vid 10 så var det kalas så det vara bara att sätta fart när vi vaknat till ordentligt. Barnen hade det iaf kul på kalaset, många barn att leka med.
Under kalaset ringde syster och undrade om jag kunde vara barnvakt åt hennes två tjejer. Lilla Goliat är sjuk så det var tvunga att åka till akuten, lillkillen!
Ja, så nu sitter alla barnen och äter köttbullar och makaroner och babblar på som bara den :)

Nähä, nu ska jag plocka undan efter de små vilddjuren!

Kram

                    image93


Tråkiga lördag

Så var det lördag igen, tråkigt! Jocke jobbar och inget på tv. Sitter med näven i godispåsen, har ätit mig less men ändå äter man??
Borde gå och sova. Agnes höll på till 01:45 inatt. Hon hade svårt och sova och vaknade hela tiden. Hon har ju två tänder uppe som är på väg så förmodligen så är det dom som som spökar.
Och lilla Engla hade mage att komma ner vid 05:45 :) Varför??? Vid den tiden kan jag inte ens öppna ögonen, kommer helt enkelt inte upp ur sängen. gav henne min mobil så hon kunde lyssna på lite musik, då låg hon iaf still en stund, (en liten stund).
Idag har vi slappat hela förmiddagen, bara legat i soffan och jäst. Agnes sov lääänge och Engla slumrade en stund i soffan. Sen tog jag barnen och åkte och handlade. Tove följde med.

Agnes har nu börjat ta sig fram runt bordet, skitlycklig. Nu kan hon nå saker som ligger på bordet, hihi! Balansen är inte den bästa än dock, hela tiden så ramlar hon. Slår huvudet i golvet eller ansiktet i nån kant eller nåt. Usch, tycker det är jobbigt när dom håller på så. Och hon ger sig ju inte heller utan ska upp igen, å igen, å igen!

Imorgon är det kalas hos en dagis kompis till Saga så det är vad som händer imorgon! Det har ju kommit rätt ycket snö så barnen vill säkert ut och leka i snön, innan den försvinner.

Lägger in en bild på vårat nya sovrum, bara lampa som saknas:) Dock svårt att få det att se bra ut.

                   image91


Åhhh...

...bara 13 dagar kvar till Saga fyller år och jag har nog i snart 2 veckors tid tänkt fixa inbjudningskort, har det blivit av?? Nää! Tänker på det varje idag (även nuu!!!) men det blir helt enkelt inte av. Snart blir det en muntligt inbjudan :)

Här är det lite snorigt, hostigt osv! Inte jag men Engla och Agnes. Det började i tisdags då Engla hade feber när hon hämtades på dagis och samma dag så fick även Agnes feber. Förts natten var rätt jobbig eftersom Jocke jobbade. Det känns som att man är uppe typ 100 ggr under natten!!! Riktigt så illa är det ju inte men..

Nu mår dom iaf lite bättre, det är den där jäkla hostan som sitter. Och det är ju inte lätt att få i dom hostmedicin, den smakar verkligen skit....urk! Hoppas att Saga slipper bli sjuk bara, hon blir säkert sjuk tills vi ska till Nybro :(

Har fixat lite med stora tjejernas rum de här dagarna, det är bara så svårt när inte väggen kommit upp än. Man vet inte riktigt hur man ska möblera, hm.

Idag har jag och Saga varit en stund hos Ann. Hon håller på att flytta från huset och flytta ihop med killen.
Var ju himla bra att vara där, som att vara på loppis fast gratis :)) Tack Ann för alla saker, speciellt kokosgubben haha!!




                 image88
                                                                               Mina två sjuklingar!




                 image89
                                                                                                Tittut





                  image90
                                                                                  

RSS 2.0