Lördag

Har precis titta på Körslaget, bra tyckte jag! Gillade Agnes och så Markolioo såklart :) Han är kul..

Idag vaknade jag rätt utvilad, Agnes sov hela natten. Vaknade vid 6:00 och fick lite välling så man kunde somna om en trekvart till, skönt! Ja, Agnes då såklart hehe! (lät som att det var jag som fick välling haha)

Efter frukost så gick vi ut, Jag, Engla och Agnes. Saga sprang iväg med Tuva och det lekte sen heeela dan. Först hos henne och sen hos oss. Skickade hem henne vid 18:30 och då hade dom varit lugna och snälla mot varann. Inga bråk alls, så skönt när de leker så bra. Dom har kul ihop dom :)
Agnes sov gott i sin vagn i lite mer än 3 timmar??!!!! Hon behövde nog det.

När Jocke steg upp så drog jag och Fia till Norrtälje och handlade lite mat. Det ekade i kyl och frys...
Körde nya bilen (eller gamla, vi har ju ägt den en gång tidigare). Känns bra att ha en bil som inte slukar en tank på nolltid. Bensinen är ju faktiskt grymt dyr.

Imorn säger dom att det ska bli sol och 15 grader varmt, hoppas jag verkligen. Då blir det till att lapa sol på Fias altan, hihi!

Agnes hon övar på sin lilla gång. Nu går hon oftare än hon kryper. Ibländ nästan småspringer hon fram, händer dock att inte resten av kroppen hänger med benen. Som små trumpinnar, haha! Så kul att se hennesståendes och gåendes hela tiden, hon blir så lång och stor :)

Nä, nu ska jag sova, har sån huvudvärk :( Hoppas den försvinner under natten.

Sov Gott, kram

Onsdag, torsdag & fredag

Nu sover barnen och jag njuter av tystnaden och lugnet..

Har inte skrivit på ett par dagar.
I onsdags så fyllde jag ju år så det var fullt upp. Lite familj kom på middag på kvällen så man var rätt slut när alla gått hem. Jag är iaf nöjd med min fördelsedag och alla presenter :)

Igår tog vi det bara lugnt, Jocke var ledig. Det vär rätt fint väder så vi var ute en stund. På kvällen kom höjdpunkten, massage!!!
Fick massage i present så igår efter middagen så tog jag bilen ner till grannen som är massör. Det var så grymt skönt, min kropp och mitt psyke behövde verkligen. Det är ingen massage där man blir knådad gul och blå utan mjuk massage, vet inte?? 1 ½ timme som man bara fick slappna av och slumra till några ggr :)
Var rätt mör efter :)
Igår kväll kom Kjelle (jockes pappa) upp från Nybro, en snabbvisit, han åkte hem igen ikväll. Barnen blev glada att få träffa farfar.
Idag blev det en långpromenad med picknik, mysigt!

Nu ska jag titta lite på Lets Dance.

                                                                                                                                                                                                                                                  image180

image181

image182

29 år idag..

Jaha, idag blir man 29 år, snart 30...nja, jag tycker nog inte att det känns speciellt jobbigt som vissa kan känna. Kanske för att jag har allt klart, man (sambo), hus, 3 barn och hela köret. Bara giftermålet kvar :)) Nån gång så...

Idag så kommer lite familj på middag, tänkte bjuda på lite paj och sallad. Blir bra...Saga vill ha tårta säger hon men det hade jag inte tänkt. Vi får se..
Nu ska jag umgås med mina barn. Lilla Agnes har blivit förkyld så hon ligger och sover och kurerar sig, hoppas jag.

Hörs ikväll, kram

Tisdag

Så, nu har vi blivit av med våra gamla soffor, skönt! Nu ska vi bara piffa upp våran nybegagnade. Just nu är den ljuslila, inte så jättesnyggt men det funkar ett tag. Vi ska beställa nytt brunt tyg från bemz.se. Så här kommer den se ut 

                                                
Idag har det varit en ganska lugn och tråkig dag. Vi har gått varandra på nerverna så tills slut så var vi tvungna att gå ut en sväng, lite frisk luft så bllir man lite piggare.
När Jocke vaknat så åkte jag och Engla och handlade tills imorgon. Jag fyller år minsann, 29 år, och då tänkte jag bjuda på lite mat. Ann och Andrew kom förbi idag, vi käkade lite sallad, mm, gott!
Ann stannade och tittade lite på tv.

Agnes börjar bli jätteduktig på att gå, börjar gå riktigt snabbt :) Snart springer hon med de andra..

Dags att sova. Kram och godnatt.

Just det, har ju blivit utmanad.........av Fia

För 5 år sedan....
Jag och Jocke bodde i lgh i Haninge och jag jobbade på Försäkringskassan, jobbade jämt.
Vi hade precis bestämt oss för att vi skulle pröva och se om det kanske kunde bli några barn. I juni 2003, dagen innan Hultsfredfestivalen stod jag och packade, så tog jag ett test och var gravid! Hade det liksom på känn :)
Blev inget Hultsfred för mig men en liten söt Saga...

För 10 år sedan....
Då gick jag sista året på Åkrahällskolan i Nybro, Handel och administration. Livet var rätt så lätt. Fest, kompisar och bara massa kul. Dom bästa minnena har man nog från den här tiden. Fick min första egna lgh i Nybban.
Hade ännu inte träffat Jocke, vi träffades ganska exakt 1 år senare...

För 15 år sedan....
Oj, hur gammal var jag då, hmm. 14 år, haa, en liten skit. man kände sig rätt stor då men man var ju bara en liten skitunge.
Då gick jag iaf i högstadiet i Norrtälje och det var nog samma sak då, kompisar, killar, fest och sånt. Fast eehh, det känns ju rätt ungt idag måste jag säga, 14 år. Då ska iaf inte mina ungar få träffa killar, festa och göra sånt som man själv gjorde. Oj, oj man börjar visst bli gammal och gaggig, haha.
Red en del gjorde jag med.

För 20 år sedan....
Då var jag 9 år och en hästtjej. Red varje dag...mest i skogen!
Hade bott ca 3 år hos min fosterfamilj som kryllade av ungar :)

Kram kram


Helgen

Nu har hela helgen gått utan att jag skrivit något, har inte riktigt hunnit eller orkat. i lördags kom Lilian och Lennart på besök. Blev lite påskmiddag, vin ovh spel, mysigt.
Igår åkte jag och Jocke och köpte en soffa (begagnad). Vi ska köpa nu klädsel till den så blir den som ny :)
Vår gamla soffa blir vi av med imorgon, skönt.  Just nu står det soffor överallt.

Lite bilder från helgen...

                              image177
Äggjakt

                              image178
Saga och Engla drog omkring Agnes i lådan

                              image179


Skärtorsdag

Idag är det skärtorsdag och våra tjejer har varit påskkärringar.
Dom fick på sig outfiten och sminket i morse innan dagis där dom firade påsk med litet påskbord godis.

Efter att ha kört barnen på dagis så la jag Agnes och satte mig i soffan md frukosten och tittade på ett avsnitt av Gossip Girl. Vek lite tvätt och plockade undan lite, som om man inte alltid gör det :)

Efter dagis så var et dags för tjejerna att gå påskkärringar i byn. Jag, Tove, Saga, Engla och syrrans barn tog bilen runt byn och OJ vad godis de fick, och pengar! Nu har de godis för hela helgen för man kan väl inte hindra dom från att äta sitt godis som de fått antar jag. Och mer godis lär det bli, från oss och så kommer farmor i helgen så det blir säkert ett litet påskägg där med. Dom kommer äta tills dom spyr!!!

Lilla Agnes har fått sin del med. Idag när jag höll på att klä på barnen så satt Agnes i ett hörn i vardgasrummet. Hon var helt brun i ansiktet och på händerna. Hon hade hittat sig ett litet chokladägg under soffan som hon hade mumsat i sig nöjt utan att nån såg, haha. Tur för henne att jag inte märkte det innan för då hade hon blivit rasande när jag tog det ifrån henne, haha, hon e rolig hon!
Idag har hon varit lite modigare med sin lilla gång. Ställer sig upp från golvet och knatar på en liten bit, vår sötnos!

Nu ska jag sova. Godnatt!

Lite bilder från idag...

                           image172

                           image173

                           image174

                           image175

                           image176



Tyst i huset!

                      image171

Barnen sover och jag har precis satt mig framför datorn.

Idag har stora tjejerna gått på dagis och jag åkte till Ann och fika tills de att barnen skulle hämtas.
När vi kom hem så slängde vi ihop en gäng påskkort, barnen ska ju gå påskkärringar imorn och ska dom få lite gott så måste dom ha med sig lite fina påskkort :)

Sen blev det en snabbis till Norrtälje för att handla för veckan. Jag, Tove och barnen. Kändes som att det var lika bra att få det gjort innan helgen och medans Jocke sov. Fick man springa där och slåss med alla andra, puh, vad mycket folk det var...
Snart kommer Tove in, då blir det Lost, spännande!

Idag tog Agnes hela 7 steg innan hon ramlade på rumpan, framsteg :)

Ska försöka komma ihåg att få med kameran imorn så ni får se lite påskkärringar på kort.

Ha det så bra...kram

Nu går hon :)))

Idag har Agnes tagit sina första riktiga steg, duktig!

I lördags när vi var på kalas så tyckte jag att hon tog ett steg åt sidan men tänkte inte mer på det. Sen nu när vi var på öppnis i förmiddags så tog hon några småttesteg och under kvällen så har hon kämpat och tagit typ 4-5 steg och det tycker nog jag är att gå!!!!
Nu när hon kommit på hur hon gör så kommer det gå undan, hihi. Hon blir så lycklig när hon kan..min lilla skrutt.

Efter att Jocke stigit upp idag så åkte jag och Saga till Norrtälje, barnen behövde ett gäng strumpbyxor, så nu har Saga fått välja ut några stycken till henne och Engla som vi köpte.
Det är verkligen kul att åka iväg med Saga sådär, hon blir så stor, och hon är så duktig när man går i affärer. Hon tyckte dock att jag var lite jobbig när jag bad henne prova jacka, haha. Hon bara suckade!

Imorn ska stora tjejerna till dagis så här hemma blir det lugnt. Agnes kan öva på sin gång utan att storrasyrrorna lägger sig i :)

Nu ska jag titta lite på tv....kram


                           image170


Hej hej....

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Just nu händer det inte så mycket kul tycker jag. Känns som man mest bråkar med barnen, iaf Saga och Engla. Lilla Agnes gör inte så mycket väsen av sig, än!!!! Haha.
Saga & Engla bara testar heeela tiden, dom driver en till vansinne. Ska aldrig det här trotset försvinna, jag blir galen!!!!!!
Saga gör ALDRIG som man säger. Om hon gör ngt hon inte får så bara nonchalerar hon en och fortsätter... och lilla Engla tar ju självklart efter henne, fy så jobbigt.
Så här är det hela dagarna. Tills slut blir man förbannad och det värsta är ju att Saga tar efter det som man själv gör. När hon sen blir arg på Engla så pratar hon till henne som jag pratar med dem när jag är arg. Det är INTE kul att se sig själv i henne (jo, när hon är gullig och snäll förstårs) men inte när hon tar efter den arga och tjatiga mamman..

VAD SKA MAN GÖRA??? Är det så här det ska vara??

Nått som iaf är kul är att Saga även kan vara väldigt rolig och gullig att umgås med nu när hon blivit lite större, synd bara att det inte alltid kan vara så.

Skönt att skriva av sig lite :) Nu ska jag titta på Gossip Girl.

Kramis


Fredag

                image167
Saga har byggt en koja.


Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen :(

Igår var vi på babysång, jag, Agnes, Fia & Goliat och sen blev det en sväng på stan. Handlade lite småsaker som present till Sagas kompis (kalas imorn) och lite smått till tjejernas påskägg. Bra med småsaker och inte bara en massa godis tycker jag...
Sen blev det lunch hos på Anns jobb och iväg och hämta Jocke vid bussen och barnen på dagis.
Eftermiddagen var ganska lugn. Tog en promenad med sys T och sen efter middagen in till Norrtälje och körde Body pump med Ann....jo så idag har jag grym träningsvärk och det blir bara värre, förmodligen värst imorn.
Går som Clintan och rör mig som en gumma i trappen och är man ska sätta sig ned.
Men visst är det skönt när man känner att man gjort nått??

Idag vaknade vi av att morgonpigga Engla ropade mamma vid 05:40, gaaah?? Dom kom ner, skitpigga men vi skickade upp dom igen. 05:40 är alldeles för tidigt!!! Dom stannade där uppe i typ 10 minuter iaf, haha.

Jag och tjejerna åkte iväg till öppnis medans Jocke var hemma med Agnes som behövde sova.

Nu ska jag lägga mig och läsa nya mama om kom med posten, Ann åkte precis hem. Hon var här en stund. Kul med lite sällskap när Jocke jobbar hela helgen.

Kram                                                            

Jaha

Nu så Faster H, nu så ska jag uppdatera lite. Har inte orkat uppdatera de senaste dagarna, varit trött på att sitta vid datorn.
Kommer knappt ihåg vad vi gjort de senaste dagarna, hmm!

I måndags var vi på kalas, hos Anns syster, hennes son fyllde år. Ann tog med sig tjejerna dit och jag kom dit lite senare. Skönt att ha en kompis som gillar mina ungar så mycket och vill ta med dom på saker hela tiden, det ger ju oss lite ledigt ibland :)

Igår var det dagis så jag och Jocke var bara hemma och tog det lugnt. Vi var hundvakt åt Anns hund Grynet några timmar så jag tog en långpromenad med henne. Hade tänkt mig en rask promenad men efter bara en liten bit så tyckte Grynet att vi skulle vända och gå hem, nähä, tyckte jag. Efter att ha dragit och bråkat lite på henne så travade hon på bra haha. Lat hund det där!!
På kvällen blev det träning. Jag och Ann har bestämt oss för att vi ska bli vältränade till sommaren :) Först lite på en maskin och sen styrketräning, så nu börjar känna värken i kroppen..

Agnes har upptäckt trappan så när grinden är öppen kryper hon dit fort som attan och börja ta sig uppåt, hon blir skitsur när man tar bort henne. Ja, så nu gäller det att ha grinden stängd.

Imorn blir det babysång och kanske lite fönstershopping med Fia. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran på babysången...

Ha det så bra...


Söndag

                         image166

Nu har våra gäster åkt hem. Tack för en trevlig helg!!

Idag vaknade jag av att Saga skrek på Engla att hon skulle gå och lägga sig. Engla vaknar alltid först och eftersom dom delar rum så väcker nog oftast hon Saga. Om Saga kunde så skulle hon nog sova lite till...
Det slutade med att de båda kom ner och lekte i vardagsrummet. Jag låg kvar och halvslumrade.

Jocke och Kjelle var iväg och fiskade så det var jag, Gitte och barnen som käkade frukost och slappade lite i soffan framför tv:n. Det blev en Barbiefilm :)

Efter att ha suttit inne nästan halva dan så fick jag nog och ringde Fia. Vi tog en långpromenad runt byn. Grymt skönt, måste bli av med magen nu!!! Den stör mig, fy!

Kanke ska köpa mig en stegräknare och ha som mål att gå ett visst antal steg varje dag. Skulle vilja börja träna men det är inga som hänger på. Får tjata lite mer på Ann. Eller vad säger du Ann, provträna snart??? Så vi blir blir slimmade till beach 2008, haha! Man blev det ju inte till beach 2007 eller nått annat år heller, haha...

Glömde skriva igår att Agnes stortrivdes i Sagotåget på Junibacken. Skrattade, viftade och vinkade när hon åkte omkring därinne, min lilla sötis :))

Imorgon blir det nog öppnis eller nått annat med barnen.

Godnatt...

Och det blev....

....junibacken. Båten var man tydligen tvungen att förboka så det gick inte..
Vi bestämde då att åka in till stockholm och gå på Junibacken, och det är ju populärt hos barnen. Förra gången vi var där så var Engla liten bebis och fick inte ut så mycket av det men denna gång kunde hon vara med och springa omkring bland alla små hus och åka Sagotåget.

Lunch blev det på Fridays, alltid lika gott. Det är andra gången vi är där med barnen och dom är oootroligt barnvänliga, jättekul! Dom hade tom blöjor, våtservetter och babypuder vid skötbordet. Gillar!!!
Kommer man till ett sånt ställe så känns det ok att barnen inte kan sitta helt still eller att de spiller ut sin cola..

Nu ska barnen snart i säng och för oss (jag, Jocke, kjell, Gitte) blir det marängsviss och kanske Melodifestivalen eller Irene Huss, vi får se...

                                   

Uppdatering

Sorry, har varit dålig på att uppdatera, och ännu sämre på att lägga in bilder.

Igår kom Kjell & Gitte... 
Efter barnen gått och lagt sig så blev det film, Världarnas Krig, och några glas vin, mm.
Nu har vi precis ätit fruksot och försöker hitta på något att göra. Vi funderar på att ta dagbåten över till Åland, billigt vin, kul för barnen att åka båt, dom kan leka och vi kan fika :)) Eller ja, lite spring efter dom blir det garanterat, haha.

Jo, Agnes har kommit på hur man tar sig upp på saker. En dag så satt hon i soffan när jag kom in i vardagsrummet??? Sittkudden var visserligen nersliten så det var inte så högt men ändå. Hon har även kommit på att hon kan klättra upp på diskmaskinen när den är öppen, skitglad, haha!

Ska göra mig lite vacker innan vi åker, vart det nu blir :)

Lägger in lite bilder...blir fler bilder efter idag!

                   image150
Titta vad jag kan......

                   image151
Ann bakar bullar med barnen.

                   image152

Torsdag

Ska snart i väg och hämta barnen på dagis.
Imorse efter lämningen så åkte jag och Agnes till Norrtälje på babysång och sen till Coop och handlade lite mat. Vi får besök av Jockes pappa och Gitte i helgen så det känns bra om det finns lite i kylen.

Agnes somnade i bilen på väg hem så jag har haft det tyst i huset en stund, dock får man springa som en tok mellan bilen och huset för att kolla om Agnes vaknat.

Nä, dags att dra....hej

Fastnade visst....

Har inte gått och lagt mig än, surfar runt lite på barnsidor.
Hittar massor med fina saker.........

                                         
                                                               

Tisdag

                                          

Idag har det varit en lugn dag. Vi skickade iväg barnen till dagis, dom har varit hemma uner sportlovet eftersom det gick magsjuka härhemma.
Hade bestämt mig redan i helgen att detta skulle bli en slappdag, och det blev det.
Jocke och jag käkade frukost framför ett avsnitt av inspelade Kungamordet som går på SVT, bra serie! Agnes sov under tiden så det var lugnt och skönt.

Ok, lite nytta gjorde jag. Hade beställt dammsugarpåsar på internet som kom idag, har inte kunnat dammsuga ordentligt på flera dar, gaaah. Ni som känner mig förstår, haha. Dammsuger gärna varje dag, jaa...
Ja, så jag sprang omkring här med dammsugaren ett tag, bort med grus, dammråttor och annat skit, skönt, nu är det rent. Iaf tills imorgon :)

Jocke hämtade barnen på dagis och så blev det lite mellis ute och sen en kort promenad, var tvungen att gå ut, solen sken ju.

Till middag blev det donken, orkade inte laga mat. Just nu känns det så tråkigt att laga mat, vet aldrig vad jag ska laga. Tänk om man kunde få mat hemkörd varje dag, nyttig mat!!! Vilken dröm, hmm dyr dröm!

Kom precis hem från Ann, vi drack kaffe och tittade på Juno, igen. Bra film...

Imorn blir det nog ännu en lugn dag, ska på föräldramöte för Engla. Se vad dom har att säga.

Nu är jag trött, dags att sova.

Fin i håret

Nu har jag kommit hem....fin i håret! Nyklippt och nyfärgat. Hon är duktig den där Ann, hihi!
Tack snälla söta du...min alldeles egna frisör och vän.

Dags att sova, godnatt!

Snabbis

Passar på att skriva lite medans Bolibompa är....
Engla hon somnade i soffan alldeles utmattad för typ 10 minuter sen, Jocke bar upp henne så fick hon sin välling och somnade i sängen, som en stock.

Idag var jag och tjejerna på öppnis. När vi kommer dit så är vi alldeles själva, en annan mamma kom upp en stund men gick sen. Skönt när det är så lugnt, kanske lite tråkigt men jag fick ju sällskap en stund iaf.
Passade på att rensa bort lite skräp som skulle till återvinningen...

Nu ska jag snart iväg till Ann, hon ska klippa mig och så ska jag nog slänga i en färgning i håret. Blir super...


Hej så länge :))


Fyy, vilken seg dag...

Idag är det riktigt segt här, skulle vilja hitta på något men vet inte vad. Vädret är ju inte kul alls annars hade man varit ute. Jocke sover så då måste hela tiden vara på barnen att det inte får väsnas för mycket.
Och lunch ska man göra också, har varit i kylen och kollat säkert 10 ggr men jag vet inte vad jag ska laga. Det blir nog korv och pasta, då vet man att barnen äter :)

Agnes ligger ute på altanen och sover i vagnen, har sovit mer än 2 timmar!!

Nu är det, som saga säger, "bästa låten" på tv, One Republic-Apologize. Dom dansar omkring....

Nä, nu ska jag göra lunch....

Saga säger....

"Pappa är inte fin, han har bara en snopp"

Detta sa hon precis vid frukostbordet, haha!


Aloe-Vera

Jag är med och tävlar om ett schampo och balsam från Aloe-Vera butiken i Marias blogg. Var med du också!
Lycka till nu allihopa! 

        

Snart barnfria, jehu!!!

Nu sitter jag här och tittar lite på Melodifestivalen, Linda Bengtzing gick just vidare. Det var bra, hoppas på Perrelli me...jo, hon gick vidare! Vilket kropp hon har då, efter två barn.....:(

Idag har jag köpt en ny bilbarnstol till lilla Agnes, hon börjar växa ur sitt babyskydd nu. Sen blev det lunch hos Ann, eller snarare på hennes jobb.
Sen direkt till kalas där det bjöds tårta och kakor, mums!

        image148
        Kalasfina tjejer

Idag bestämde vi med Jockes mamma att vi ska få en barnledig helg 19-20 april, guld värt! TACK TACK!!!!
Vi behöver verkligen det, dom är ju så trotsiga nu så det blir så intensivt. Och man har ju inte heller det bästa tålamodet alltid, fast man vet att barnen blir lättare om vi är lugna, men ibland så går det ändå inte......gaaaah!
Vi har redan bokat in hotell i Stockholm, så lyxigt att få äta frukost, lunch och middag utan barn, utan att behöva tjata om att dom ska sitta stilla, inte äta med fingrarna och allt vad det nu kan vara.
Och bara strosa runt på stan, fika....mysigt! Man uppskattar det nog inte så mycket som man gör efter man fått barn.

Blev lite lördagsmys för tjejerna innan läggdags. Lite chips och ostbågar. Och så lite till mig men jag var ärligt talat inte så sugen och det kan ju vara bra. Behöver inte mer fett på kroppen :)

           image149
           Lördagsmys. Agnes hittade en ostbåge på golvet, gott tyckte hon :))

Natti natti!



God morgon

Har precis vaknat.....eller jag vaknade för typ en timme sen men har legat och halvsovit tills nu. Lilla Engla kom ner vid typ 07:00 men hon tröttnade nog efter ett tag och gick upp igen.
Nu är iaf hela huset vaket och Jocke har kommit hem från jobbet.
Dags att göra lite frukost....

Idag ska vi på kalas hos tjejernas morfar, eller snarare extramorfar. Kalas, det gillar dom!

RSS 2.0